waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Nevobo verlengt contract met bondscoach Jamie Morrison

Jamie Morrison blijft ook de komende twee jaar bondscoach van de Nederlandse volleybalsters.

De Nevobo heeft het contract met de Amerikaan verlengd t/m 2020. Morrison, die in oktober met Oranje een historische vierde plaats op het WK behaalde, heeft als belangrijkste taak zijn team naar de Olympische Spelen van Tokio te loodsen.

Jamie Morrison (38 jaar) uit Dana Point (Californië) werd in 2017 aangesteld als opvolger van Giovanni Guidetti. Hij tekende destijds een contract voor twee jaar, met een optie voor nog twee jaar. Deze optie is nu gelicht. Morrison behaalde in zijn eerste twee jaar als bondscoach prachtige resultaten. Oranje haalde onder zijn leiding twee keer de Final Six van de World Grand Prix / Volleyball Nations League, won zilver op het EK 2017 en eindigde als vierde op het WK 2018.

De komende twee jaar staan o.a. op het programma: Volleyball Nations League (2019 en 2020), het EK 2019 (in Turkije, Polen, Hongarije en Slowakije), het Olympische Kwalificatie Toernooi en de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Olympische kwalificatietraject

Aan de Olympische Spelen van Tokio mogen 12 landen deelnemen. Gastland Japan is verzekerd van deelname.

De overige 11 plekken worden verdeeld tijdens twee Olympische kwalificatietoernooien:

  1. Intercontinental Olympic Qualification Tournaments (IOQT): 2 t/m 4 augustus 2019. Zes poules van vier landen, alleen de poulewinnaars verdienen een ticket voor de Olympische Spelen. Nederland speelt tijdens dit IOQT tegen Italië, België en Kenia.
  2. Continental Olympic Qualification Tournaments (COQT): januari 2020. De vijf continenten Azië, Afrika, Europa, Zuid-Amerika en Noord- en Midden Amerika mogen tijdens het continentale OKT ieder nog 1 ticket verdelen.

Reactie Joop Alberda, technisch directeur Nevobo

“Na een zorgvuldige evaluatie hebben wij een overeenstemming bereikt met Jamie Morrison om de komende twee jaar met elkaar verder te gaan. Ik ben blij dat hij verbonden blijft aan het team en verder vorm kan gaan geven aan de groep.”

Reactie Jamie Morrison

“Ik ben extreem verheugd dat ik de reis met dit team naar de Olympische Spelen van 2020 mag vervolgen. We hebben een fantastische groep vrouwen die in staat is tot grote prestaties te komen. Het afgelopen WK was hiervan slechts het begin. Het is een grote eer dat ik dit team kan blijven leiden.”

Reactie aanvoerder Maret Balkestein-Grothues

“We zijn blij dat de bond het contract met Jamie heeft verlengd. De afgelopen twee jaar hebben we onder zijn visie voor de medailles gespeeld op de grote eindtoernooien (zilver op EK 2017, vierde plek op WK 2018). Nu is ons vizier gericht op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, en dat gaan we als team onder Jamie’s leiding met veel vertrouwen tegemoet.”

Link gekopieërd