waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Meer vrouwen in de IT: feestelijke lancering female ilionx

Lancering female ilionx | Meer vrouwen in de IT

Van de ilionx-vrouwen, voor de ilionx-vrouwen.

4 november 2021 – Een zaal vol ambitieuze vrouwen: van vrouwen op hakken tot vrouwen op sneakers. Van vrouwen aan de start van hun carrière tot vrouwen midden in hun carrière. ilionx vierde donderdag de introductie van female ilionx. Met de lancering van het initiatief wil ilionx vrouwen aanmoedigen om meer impact te maken in de IT-wereld. Dit is keihard nodig: op dit moment is een kleine 14 procent van de werkenden in de IT een vrouw. Het female ilionx netwerk inspireert en motiveert vrouwen om aan eigen talenten en een waardevol netwerk te bouwen. De boodschap van het initiatief? Ladies, ain’t no mountain high enough. Het is hoog tijd voor meer vrouwen, ook in de top.

Ambitieuze plannen

Voor het feestelijke moment van lanceren nam Letticia de Hart, IT vlogger en voorzitter van female ilionx het woord: “Ik ben trots om hier vandaag te staan. Ik zit vol ambities en plannen, want waar zijn alle vrouwen? In 2023 willen we meer vrouwen, niet alleen bij ilionx, maar ook in de top. Dat is onze stip op de horizon.” Daarnaast nam Letticia de aanwezigen mee in de ambitieuze plannen van female Ilionx: “Volgend jaar gaan we acht evenementen organiseren waarvoor we toffe sprekers uitnodigen om vrouwen te inspireren. Mijn oproep aan jullie? Inspireer ook andere vrouwen om te komen.” Na de introductie van Letticia volgde een videoboodschap van directeur Jan Veltman: “Ik geloof in de kracht van meer vrouwen in de IT. De lancering van vandaag vormt een eerste stap van een mooie reis. Met female ilionx kunnen vrouwen zich sterker ontwikkelen in de IT. Ik steun de ambitieuze plannen van het initiatief dan ook van harte.”

Queen B

Na de videoboodschap van de directeur volgde een talk van Chantal Schinkels, auteur van De IT Girl: “Mijn doel is om ervoor te zorgen dat jullie jezelf zien als it-girl en een inspiratie vormen voor jongere meisjes en vrouwen. Steek je hand op: wie ziet zichzelf als rolmodel?” Aarzelend staken enkele vrouwen hun hand op. “Weet je, vrouwen maken het elkaar ook moeilijk. Een voorbeeld is het Queen B-syndroom. Op het moment dat een vrouw op een hoge positie zit, vindt ze dat elke andere vrouw een net zo moeilijke weg naar de top moet afleggen. Wij vrouwen manipuleren elkaar of houden informatie achter. Dat doen we elkaar aan.” Vanuit de zaal klonken instemmende geluiden. Wat volgde was een oproep aan de aanwezige vrouwen: “Ondersteun elkaar op de route naar succes en geef elkaar een zet in de richting. Ken je een vrouw met ambitie op het werk? Ondersteun haar idee en ga achter haar staan. Zo kan je elkaar helpen.” Een luid applaus volgde.

Proost op feminiene kracht

Na de talk van Chantal namen Renate Kruijtzer en Mirella van den Doel van Sheriously de zaal mee in hoe vrouwen in de IT-wereld nog succesvoller kunnen worden: “Durf je authentieke zelf te zijn en je feminiene competenties in te zetten. Vrouwen hebben simpelweg een andere kijk dan mannen. Door one of the guys te worden sta je verder van jezelf af.” De sprekers namen de vrouwen mee in een ervaringsoefening. De aanwezigen moest de ogen sluiten en een volgende stap in de carrière visualiseren. De boodschap: als je in jezelf gelooft, dan kan je het ook. Tot slot zetten Renate en Mirella deelnemers aan tot nadenken: “Ontdek wat je zelf wil. Wat is je doel? Hoe wil je dit doel bereiken? Spreek je ambities uit en blijf authentiek. En steun ook elkaar. Je kan meer dan je denkt.” Na de motiverende en inspirerende woorden van de sprekers nam Letticia het laatste woord. Onder luid applaus vanuit de zaal vond er een officieel toastmoment plaats: “Let’s empower women: proost op female ilionx!”

Link gekopieërd