waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Maak kennis met onze nieuwe proactieve bot; Anton!

De afgelopen periode zijn wij binnen ilionx bezig geweest met het ontwikkelen van een proactieve bot genaamd: Anton.

Anton geeft inzicht in de medewerkerstevredenheid en eventuele knelpunten zoals werkdruk en/of balans tussen werk en privé. Met deze inzichten kan het management gericht initiatieven nemen om de tevredenheid te vergroten en ziekteverzuim te verlagen.

Anton stelt uit zichzelf wekelijks – op een voor de medewerker geschikt moment – een korte vraag over hoe hij of zij zich voelt. Indien de medewerker hier tijd voor heeft, worden een aantal korte vragen gesteld.

Voor het ontwikkelen van de bot hebben wij gebruik gemaakt van het Microsoft Bot Framework. Dit in combinatie met Microsoft Teams en verschillende Azure clouddiensten zoals cognitieve services en CosmosDB. De medewerkerstevredenheid is inzichtelijk gemaakt door middel van een Power BI dashboard.

Met deze opzet zijn er talloze andere toepassingen mogelijk nog meer intelligente én proactieve bots ontwikkelen. Denk hierbij aan:

  • Het opnemen van bestellingen voor maaltijden bij avonddiensten
  • Het reserveren van vergaderruimtes en bijbehorende zaken.
  • Het automatisch doorvoeren van mutaties binnen verschillende systemen (bijv. van een verlofaanvraag)

Interesse gewekt?

Klinkt dit interessant, heeft u ideeën voor een toepassing, of overweegt uw organisatie om zelf een bot te ontwikkelen? Neem dan gerust eens contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Link gekopieërd