ilionx nieuwe hoofdsponsor Nederlands dames volleybalteam

Maandag 28 december 2015

ilionx gaat voor de aankomende drie jaar een partnerschap aan met de Oranje volleybaldames. Door deze overeenkomst kan het team van bondscoach Giovanni Guidetti zich na de prachtige zilveren EK-medaille door blijven ontwikkelen, te beginnen op het Olympisch kwalificatietoernooi in Turkije dat volgende week begint.

De afgelopen tien jaar trok het Nederlands vrouwenteam hand in hand op met coöperatie DELA. De uitvaartverzekeraar gaf ruim op tijd te kennen per 1 januari 2016 te stoppen als hoofdsponsor en kreeg met het zeer succesvolle EK Volleybal in Nederland een fantastisch afscheidscadeau.

Dit najaar kwamen ilionx en de Nevobo met elkaar in gesprek. Al snel bleek dat de volleybalbond en het IT-bedrijf op een lijn zaten. “ilionx bestaat nu 14 jaar. We hebben hard aan de weg getimmerd en we zijn nu op het punt gekomen om onze naamsbekendheid te vergroten”, legt algemeen directeur Wiebe de Boer uit. “We kiezen ervoor om dit in samenwerking te doen met de nationale volleybalvrouwen. Het team heeft een enorme drive om te presteren en is de laatste tijd boven zichzelf uitgestegen. Wij herkennen ons hierin. Hopelijk kunnen wij ze ondersteunen om ze nóg hoger te laten reiken.”


Foto: Ronald Hoogendoorn

“Ik ben zeer trots dat we vandaag bekend kunnen maken dat ilionx zich voor in ieder geval drie jaar aan het damesvolleybal verbindt”, vertelt Joëlle Staps, algemeen directeur van de Nevobo. “Niet alleen ben ik trots dat dit bedrijf in het volleybal stapt, ook ben ik verheugd dat ilionx ons gaat helpen onze dienstverlening aan de vele verenigingen en volleyballers in het land te verbeteren.”

Internationaal topvolleybaltoernooi te Almelo

Op 28, 29 en 30 december wordt voor de 25ste keer het internationaal topvolleybaltoernooi georganiseerd in de IISPA in Almelo. Op 29 en 30 december zal de succesvolle

Oranje ploeg van het afgelopen EK in Rotterdam, o.l.v. bondscoach Guidetti, twee wedstrijden in de IISPA in Almelo spelen tegen het sterke België. De wedstrijden vormen voor de Oranje dames de voorbereiding op het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. Op 29 december zal er traditioneel nog in het DELA tenue gespeeld worden. Op woensdag 30 december komen de dames voor het eerst het veld op in de ilionx shirts. 

Olympisch kwalificatietoernooi

ilionx hoeft niet lang te wachten voordat het Oranje voor het eerst in actie ziet. De equipe van bondscoach Giovanni Guidetti speelt samen met zeven andere Europese toplanden van 4 tot en met 9 januari 2016 het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in de Turkse hoofdstad Ankara. Oranje moet het toernooi winnen om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De tweede en derde plaats geven recht op deelname aan het laatste Olympische kwalificatietoernooi, medio mei/juni 2016 in Japan. Het OKT in Ankara wordt live uitgezonden op televisie door de NOS. Klik hier om het speelschema in te zien. 

Verslag OKT2 wedstrijd tegen Duitsland
Verslag OKT2 wedstrijd te Turkije
Verslag OKT2 wedstrijd tegen Kroatië
Verslag OKT2 wedstrijd tegen Italië
Verslag OKT2 wedstrijd tegen Rusland

Meer nieuws
Our partners
Nieuws

Wat doe je als je stage loopt bij ilionx?

Stage lopen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Dit is het moment dat je je opgedane kennis kunt...

Blog

Big Data Trade off & Privacy

Privacy vormt de basis van onze democratische rechtsstaat. Privacy is een mensenrecht en fundamentele...

Twitter

@: Veilige, digitale toegankelijkheid is een specialisme. I-FourC en ilionx bundelen krachten!…