waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx Groningen sponsort het Hansa zeilteam

Hansa zeilteam

ilionx herkent zich in de passie en verbinding die ‘sporten’ met zich meebrengt.

Samen winnen, maar ook samen leren van fouten en weerbaarder worden. Wij vinden dan ook dat sporten voor iedereen toegankelijk moet zijn. Onze maatschappelijke focus daarom ligt op sport- en zorginitiatieven voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Wij dragen graag een steentje bij om te zorgen dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten.

Zeilen is vrijheid

De zeilers van het Nederlandse Hansa team hebben allemaal een lichamelijke beperking waardoor bewegen lastig is en ze afhankelijk zijn van een (elektrische) rolstoel. Zeilen lijkt een minder voor de hand liggende sport voor mensen met flinke beperkingen, maar niks is minder waar! Met de juiste voorzieningen is het juist mogelijk om volledig inclusief te sporten zonder onderscheid naar handicap of welk ander onderscheid dan ook, iets wat in geen enkele andere sport wordt bewerkstelligd. Dit geeft hen een enorm gevoel van vrijheid en hiermee laten zij hun handicap letterlijk achter op de steiger.

In oktober 2021 heeft het WK in Palermo (Italië) plaatsgevonden waarbij het Hansa zeilteam op voorhand druk bezig is geweest om sponsors te zoeken. De donaties die zij hebben ontvangen zijn gebruikt voor het transport van de veelal aangepaste boten naar Italië en reis- en verblijfkosten van de verzorgers en vrijwilligers. Ook ilionx Groningen heeft een bijdrage geleverd en daarmee het Hansa zeilteam gesteund.

Goud waard

Het WK is inmiddels achter de rug en met trots kunnen we zeggen dat Vera Voorbach (onderdeel van het Hansa zeilteam) goud heeft behaald in het overall klassement. Ook de andere Nederlandse zeilers eindigden hoog in het klassement. Het was onstuimig aan de noordkust van Sicilië. De zeilers hebben twee dagen moeten wachten tot een storm was overgewaaid en ze het water op konden voor de eerste wedstrijden. Ook in de dagen die volgden bleef het bijzonder wisselvallig met flinke buien, afgewisseld met windstilten. In deze moeilijke omstandigheden wist Vera Voorbach zeer constant te varen door slechts één keer als tweede over de lijn te komen en alle andere races te winnen. Ze is de eerste zeilster die met elektronische bediening de wereldtitel wint in het overall klassement bij de Hansa Liberty.

Link gekopieërd