waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

iIionx en Z-CERT delen dreigingsinformatie via Zorg Detectie Netwerk

IT kennis- en implementatiepartner ilionx gaat dreigingsinformatie die relevant is voor de zorgsector delen met het netwerk van stichting Z-CERT, het expertisecentrum op het gebied van cybersecurity in de zorg. Z-CERT en ilionx hebben daartoe een intentieovereenkomst ondertekend.

De samenwerking met Z-CERT betreft specifiek ilionx healthcare, het onderdeel van de IT-partner met kennis over de zorg. Coen Egberink, directeur ilionx healthcare: ”ilionx brengt ‘eenvoud in een complexe wereld’. Dit doet we door te vernieuwen, te verhelderen en te verbinden. ilionx healthcare kent de IT-uitdagingen van zorginstellingen als geen ander. Cybersecurity en het beschermen van gevoelige zorgdata is daar een van. In ons NextGen SOC monitoren onze security specialisten voortdurend omgevingen van de klanten op securityincidenten en grijpen razendsnel in en delen relevante dreigingsinformatie met Z-CERT.”

Het Zorg Detectie Netwerk (ZDN) vormt sinds 2020 een detectieschild om zorginstellingen heen. Naast diverse managed security service providers, gaat ook ilionx op een vertrouwelijke en efficiënte manier zorgspecifieke incident- en dreigingsinformatie delen via het Zorg Detectie Netwerk. Hierbij worden ook leveranciers van security monitoringdiensten aan ziekenhuizen en andere zorginstellingen betrokken. Wanneer een van de aangesloten organisaties kwaadaardige activiteiten ontdekt, deelt die organisatie dit met het Zorg Detectie Netwerk. In cybersecuritytermen heet dit een ‘IOC’ (Indicator of Compromise). Deze IOC’s worden direct herkend door de andere aangesloten zorginstellingen zodat zij maatregelen kunnen nemen om zelf beschermd te zijn tegen die dreiging. “Op deze manier is de dreiging richting de één, een waarschuwing voor de ander. Met het ZDN maken we samen de zorg digitaal veiliger”, verklaart Wim Hafkamp, directeur Z-CERT.

Link gekopieërd