waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Hanze Hogeschool kiest SINON app als mobile journalism tool voor studenten Journalistiek

Healthcare apps

Digital Society Hub lanceert newsroom en speelt daarmee in op de nieuwste mediaontwikkelingen.

​Studenten van de Hanzehogeschool Groningen kunnen vanaf september 2018 meedoen aan het nieuwe project Newsroom. In Newsroom werken studenten aan onderwerpen die gaan over alles wat de Zernike Campus Groningen en de omgeving beweegt. Newsroom is onderdeel van de innovatiewerkplaats Digital Society Hub en is verbonden aan de opleiding Communicatie en het lectoraat Communication, Behaviour & the Sustainable Society van de Hanzehogeschool Groningen.

Newsroom monitort nieuws en achtergronden op en rondom de Zernike Campus Groningen. Tweedejaarsstudenten Communicatie gaan aan de slag met interviewen, schrijven en visuele communicatie. Door ervaring op te doen in Newsroom bereiden ze zich voor op hun toekomstige werk en versterken zij hun profiel als communicatiestudent. De Digital Society Hub speelt met Newsroom in op de nieuwste mediaontwikkelingen.

Met één klik publiceren

In het project Newsroom wordt samengewerkt met verschillende partners. Zo vervullen Omroep OOG, HanzeMag, Grandioos Groningen en het stafbureau Marketing & Communicatie van de Hanzehogeschool de rol van opdrachtgever, begeleider, eindredacteur en uitgever. Studenten maken hun journalistieke verhalen onder andere met de mobiele journalistiek app SINON. SINON is ontwikkeld voor vloggers, video reporters en redacties om met behulp van één app video, foto en tekst te combineren tot één verhaal. Dit verhaal kan vervolgens met één klik gepubliceerd worden op verschillende kanalen, variërend van social media, websites, newsroomsoftware, storagesystemen, narrowcasting en/of broadcasting kanalen. Voor het opzetten van het project Newsroom stellen wij onze SINON app en het platform gratis beschikbaar voor studenten en docenten.

Link gekopieërd