waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

12,5 jaar jubileum ICTZ

Jubileum ICTZ

Interview met vestigingsdirecteur Ruben Faber.

”In 2010, het jaar dat ik bij ICTZ begon, richtten we ons met zeven medewerkers uitsluitend op technische consultancy,” vertelt Ruben Faber, vestigingsdirecteur bij ICTZ. “We schakelden als één club prima tussen alle rollen die bij ICTZ en de klant te vervullen waren.” In de jaren erna werd functioneel advies met langlopende verantwoordelijkheden toegevoegd. Taken werden verdeeld en in de zo ontstane beheerorganisatie nam Ruben het uitvoerende deel onder zijn verantwoording.

Op weg naar het strategisch volwassen bedrijf anno 2020 wijzigde nog het nodige, maar de passie voor het helpen van klanten stond onverminderd voorop. Net als de vooruitstrevende blik in het bedrijf. Beide aspecten waren een reden voor Ruben om bij ICTZ aan de slag te gaan. Hij besefte al snel in zijn loopbaan dat softwareontwikkeling op basis van geconstateerde problemen onvoldoende basis bood om een verschil in de zorgsector te maken. Toekomstige vragen verdienden evenveel aandacht. Hij vond die overtuiging ook bij oprichter Arien Vestering: “Ik zag al snel dat Arien niet alleen bezig was een product neer te zetten, maar ook toekomstige ontwikkelingen in kaart probeerde te brengen én wilde uitvoeren. Dat streven hebben we bij ICZT vandaag de dag nog steeds: de wil om je klant een dienst te verlenen, om voor hen de patiëntenzorg, ook op de lange termijn, makkelijker maken. Ik ben gedreven om mensen te helpen. Niet alleen onze klanten, ook de aansturing van onze teams en het matchen van collega’s met klanten valt daaronder.”

Allround ICT-bedrijf ICTZ

ICTZ is het kenmerk ‘technische consultancyclub’ een aantal jaren na de oprichting ontgroeid. Ruben: “Wij zijn een allround ICT-bedrijf voor de zorg. Het totale proces van de kabeltjes, bits en bytes tot het moment dat een zorgverlener op een knop in het zorginformatiesysteem drukt bedienen wij vanuit het perspectief van de klant.” Startte ICTZ 12,5 jaar geleden met de focus op het zorginformatiesysteem van ChipSoft, inmiddels is er zoveel kennis in huis dat zij haar specialisme ook op andere systemen kan projecteren. “ICT-vraagstukken over koppelingen, integraties en data spelen bij alle klanten en alle leveranciers. Onze brede kennis geeft projecten een duidelijk meerwaarde.” En dat geldt niet alleen voor uit te voeren projecten, maar ook voor de innovatie-roadmap van onze klanten: zowel de markt als klanten schromen niet om ICTZ te vragen naar use cases of een sparsessie. Het geeft ICTZ de kans zich onafhankelijk op te stellen. “Of wij nu met de tools van ChipSoft of van een andere leverancier aan het werk gaan, we hebben de verantwoordelijkheid om producten en diensten optimaal in te zetten. Het gaat ons immers om het belang dat de klant bij een oplossing heeft.” Dat uit zich zowel in de langdurige ontzorgende consultancy die ICTZ al vanaf de ontstaansdatum biedt, als in het bouwen en organiseren van de juiste technologie bij klanten, een service waarvoor ICTZ een breed netwerk heeft opgebouwd. De krachtenbundeling met ilionx, waar we vanaf september 2019 onderdeel van zijn, ondersteunt dit. “Het technisch executievermogen is enorm groot met ilionx. We werken zoals onze klanten dat van ons gewend zijn en nemen tegelijkertijd de vrijheid om complexere onderwerpen aan te nemen en samen interessante projecten op te starten.”

Tienjarig jubileum Ruben Faber

Ruben is er zeker van dat de snelle ontwikkelingen in de zorg ICT ook de komende jaren voor nieuwe uitdagingen zorgen. “Ik heb in feite elk jaar een nieuwe baan, omdat de organisatie naar een hoger plan moet, omdat onze klanten groeien en wij deze verandering omarmen en de constante er in zien.” Hij is gedreven om altijd de verantwoordelijkheid te nemen, iets dat veel ICTZ-ers met hem gemeen hebben: waarde bijdragen vanuit jezelf, een stap naar voren zetten en uitgedaagd worden om morgen beter te zijn dan vandaag. “Wij willen op een diepgaand niveau meedenken met onze klanten zodat de juiste vertaalslag voor het juiste probleem gemaakt wordt.” Om de zorg op deze manier mee te regisseren bouwt ICTZ haar organisatie zorgvuldig op, zowel in de samenwerking met partners, het team van ICTZ en de nieuwe collega’s van ilionx.

Link gekopieërd