Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Gestructureerd en toekomstvast dataplatform

Data wordt al sinds jaar en dag gebruikt voor het genereren van tactische en strategische stuurinformatie.

Neem contact op

Datagedreven werken met een gestructureerd en toekomstvast dataplatform.

Als je datagedreven wil werken, kun je niet zonder gestructureerd dataplatform. De manier waarop deze is ingericht, is allesbepalend voor de waarde die je uit data kunt halen. Data wordt al sinds jaar en dag gebruikt voor het genereren van tactische en strategische stuurinformatie. Met een dataplatform van ilionx kun je dit eenvoudig en snel. Daarnaast is het platform voorbereid op de toekomst, op het direct toepassen van data en analytics in alle lagen van de organisatie: business intelligence, operational intelligence en advanced analytics. Zo kan iedereen data centraal stellen bij het nemen van beslissingen, op welk niveau in de organisatie dan ook. Voor het bouwen van een dataplatform voor nu en in de toekomst ben je bij ilionx aan het juiste adres.

Haal meer waarde uit data met een gedegen en schaalbaar dataplatform

Bij ilionx werken zo’n tweehonderd medewerkers dagelijks met data. Nauw samenwerken en continue kennisdeling zijn daarbij de standaard, zodat iedereen altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Hierdoor hebben we alle expertises in huis om voor jou een gedegen en toekomstvast dataplatform neer te zetten. Dit doen we bijna altijd in de cloud, omdat je dataplatform dan op meerdere manieren schaalbaar is. Zo kun je eenvoudig meer data uit meerdere bronnen ontsluiten, meer gebruikers(groepen) toevoegen of opschalen in functionaliteit. Afhankelijk van wat het beste past bij de organisatie, passen we ons eigen framework toe of die van één van onze partners. Onze data engineers weten als geen ander hoe ze van versnipperde data één geheel moeten maken. Ze ontsluiten en integreren gestructureerde en ongestructureerde data vanuit verschillende bronnen. Het resultaat? Eén geïntegreerd dataplatform waarmee jij direct beschikt over al je data. Dit stelt je in staat om tactisch en strategisch te sturen. Maar wat nóg interessanter is: het biedt ook mogelijkheden voor de toepassing van Operational Intelligence, Advanced Analytics, Artificial Intelligence en Data Science.

Onze oplossingen

Data Governance

Data Governance levert de garantie dat jouw informatie eenduidig en betrouwbaar is en waarde toevoegt aan de besluitvorming binnen de organisatie.

Ga naar oplossing

BI Quickscan

De tijd dat beslissingen op basis van gevoel werden gemaakt, is inmiddels voorbij. Hiervoor in de plaats zijn managementrapportages gekomen die op basis van beschikbare data helpen de route van de organisatie uit te stippelen.

Ga naar oplossing

Azure Datawarehouse Framework

Zie jij op tegen alle keuzes die je moet maken omtrent de bouw van een nieuw datawarehouse? In ons datawarehouse framework hebben we alle best practices al voor je verzameld. Hierdoor kan je binnen twee dagen een datawarehouse-omgeving geautomatiseerd in Azure uitrollen.

Ga naar oplossing

Streaming analytics

Als organisatie opereer je efficiënter en neem je slimmere beslissingen wanneer je direct beschikt over relevante informatie. Het realtime analyseren van data stelt je hiertoe in staat. Met streaming data zorg je ervoor dat je continu beschikt over data uit verschillende bronnen.

Ga naar oplossing

DataOps

Het dataplatform staat, de ambitie om datagedreven te werken is er, maar nu moet het nog realiteit worden. Met DataOps (data operations) maak je dit waar. Het is een agile manier van werken die zich focust op het succesvol toepassen van data.

Ga naar oplossing

Toekomstvast platform voor optimale ondersteuning

Ons uitgangspunt is een dataplatform dat jou zowel vandaag als in de toekomst optimaal ondersteunt. Daarom beginnen we altijd met een vooronderzoek waarin we jouw eisen en wensen in kaart brengen. Onze specialisten delen hun expertise en jij je businesskennis, en zo denken we samen na over de mogelijkheden binnen jouw organisatie. En als wij aan de slag gaan met het neerzetten van de best passende architectuur, blijf jij nauw betrokken, want we werken altijd agile. De frameworks die we toepassen, zorgen voor een hoge mate van automatisering. Zo ben je altijd zeker van een korte time to market en snel resultaat. Zijn er nieuwe datawensen vanuit de business? Deze hebben we vaak binnen een dag gerealiseerd op het dataplatform.

Van data platform tot cloud security en management consultancy

Bij datagedreven werken komt meer kijken dan het opzetten van een dataplatform. Daarom werken we samen met experts van verschillende disciplines, zodat we je hierin optimaal kunnen ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan cloud securityspecialisten die ervoor zorgen dat je omgeving veilig is. Of je waar nodig begeleiden in de transitie naar de cloud. En écht datagedreven werken vraagt om veranderingen binnen je organisatie. Onze management consultants helpen om dit op een succesvolle en duurzame manier te realiseren. Wat je vraag ook is, er staat altijd een expert klaar om je te helpen.

Vanwege verschillende partnerships beschikken we altijd over de laatste kennis en kunnen we jou helpen met het realiseren van de best passende oplossing. Naast dat we gerenommeerd Microsoft partner zijn, werken we samen met Snowflake, TimeXtender, WhereScape, SAP BusinessObjects, MicroStrategy en Qlik.

Klaar om te werken met een gestructureerd en toekomstvast dataplatform?

Neem contact op
Link gekopieërd