Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Artificial Intelligence (AI) en Data Science

Data wordt pas écht interessant als je het niet alleen gebruikt om het verleden te analyseren, maar ook om te sturen op de toekomst.

Neem contact op

Artificial Intelligence en Data Science: voorspellingen op basis van data voor efficiëntere bedrijfsvoering.

Data wordt pas écht interessant als je het niet alleen gebruikt om het verleden te analyseren, maar ook om te sturen op de toekomst. Welkom in de wereld van artificial intelligence. Zie je mogelijkheden voor meer efficiëntie in je bedrijfsvoering, maar weet je niet hoe je dit kunt realiseren? Of heb je zelf de expertise niet in huis om te innoveren met data science? De data scientists van ilionx zijn echte padvinders en gaan graag met je op ontdekkingstocht. Zo zoeken we samen hoe jij vooruitstrevend wordt met data.

Meer efficiëntie in je bedrijfsprocessen met data science

De potentiële winst die je kunt behalen met data science is ontzettend groot. Je kunt bijvoorbeeld een enorme efficiëntieslag slaan door bepaalde zaken in kaart te brengen met satellietbeelden, in plaats van dat je medewerkers op pad stuurt om dingen handmatig vast te leggen. Andere opties zijn risico’s verlagen of winst verhogen doordat je in staat bent om voorspellingen te doen op basis van machine learning. Het lastige is dat de potentiële winst vooraf moeilijk te bepalen is. Als je met ons samenwerkt, gaan we stap voor stap met je aan de slag. Doordat we de aanpak in kleine stukjes opdelen, kunnen we meer zekerheid geven en hoef je niet in één keer de sprong in het diepe te wagen.

Onze oplossingen

Remote Sensing

Grote gebieden inspecteren is arbeidsintensief. Een van de manieren om efficiëntie te behalen, is de inzet van Remote Sensing; het in kaart brengen van gebeurtenissen, verschijnselen en ontwikkelingen op afstand

Ga naar oplossing

Text Mining

Data wordt vaak omschreven als het nieuwe goud. Maar wist je dat ruim tachtig procent van alle data uit tekst bestaat? Het aantal bedrijven dat handig gebruik maakt van deze soort data, ligt echter een flink stuk lager.

Ga naar oplossing

Sport Analytics

Sport. Je kijkt ernaar, je praat erover en je leeft mee met je favoriete team. Zo ook ilionx. Als trotse oud-hoofdsponsor van het Nederlandse vrouwenvolleybalteam ondersteunen wij de Nevobo met data-analyses die het verschil kunnen maken op het veld.

Ga naar oplossing

Woningvoorspeller

Gemeenten die bezig zijn met nieuw te bouwen en in te richten wijken en straten staan regelmatig voor dezelfde vraag. Welke woningen moeten waar worden gebouwd en voor wie? De Woningvoorspeller helpt bij het bepalen van de optimale mix van woningen bij de aanleg van nieuwe wijken.

Ga naar oplossing

Predictive Maintenance

Predictive Maintenance is een slimme manier van machineonderhoud die de beschikbaarheid van machines verhoogt en de kosten verlaagt. Door grote hoeveelheid data te ontsluiten en het inzetten van Advanced Analytics in combinatie met cloudtechnologie maken we onderhoud beter voorspelbaar. 

Ga naar oplossing

ilionx: jouw rechterhand op het gebied van data

Een data science-vraagstuk begint voor ons bij de business en eindigt ook weer bij de business. Een oplossing moet antwoord geven op een bepaalde informatiebehoefte én moet aansluiten bij de mensen die ermee werken. Daarom staan er binnen ilionx verschillende specialisten voor je klaar, van data scientists tot business intelligence-specialisten en data engineers. Samen hebben we ontzettend veel kennis over alles wat met data te maken heeft. Onze specialisten vullen elkaar goed aan, waardoor we je bij ieder denkbaar vraagstuk kunnen helpen en een totaaloplossing kunnen beiden. We vinden het belangrijk om te investeren in kennis, zodat we altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Van ideevorming tot werkbare dataoplossing

We begrijpen dat het lastig kan zijn om de potentie van data science te concretiseren. Daarom denken we graag met je mee en gaan we samen op zoek naar de mogelijkheden voor jouw organisatie. Samen vormen we ideeën en schrijven we een projectplan. We brengen in kaart of de juiste data voorhanden is en of de kwaliteit daarvan voldoende. Ook kijken we met behulp van data-analyse of het idee technisch haalbaar is. Dit zijn allemaal voorwaarden voor het succes van het project. De volgende stap is het bouwen van een pilotmodel, vaak met een subset van de data. Zo kunnen we onderzoeken of het bedachte idee uitvoerbaar en werkbaar is. Als dit zo is, gaan we op grote schaal voor je aan de slag. We bouwen niet alleen machine learning-modellen, maar denken ook na hoe je hier in de dagelijkse praktijk mee kunt werken. Zo maken we de vertaalslag weer terug naar de business, zodat jij die gewenste efficiëntieslag daadwerkelijk kunt maken. Mogen we met jou op ontdekkingstocht?

Wil je meer weten over Artificial Intelligence en Data Science?

Neem contact op
Link gekopieërd