Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Procesoptimalisatie: bedrijfsprocessen verbeteren voor meer efficiëntie en betere prestaties.

Wil je processen optimaliseren en je bedrijfsvoering verbeteren? ilionx is de ideale partner om dit mee te realiseren. Als IT-dienstverlener weten we namelijk alles van IT, kennen we de nieuwste technologieën én zijn we volledig thuis in de wereld van processen en veranderingen. Kortom, alle ingrediënten die je nodig hebt voor procesoptimalisatie. Het resultaat? In jouw organisatie is alle ruimte voor perfectie en innovatie.

Process mining als startpunt van procesverbetering

Procesoptimalisatie en de inzet van slimme IT-oplossingen gaan vaak hand in hand. Het implementeren van een nieuwe procesoplossing leidt echter niet automatisch tot verbetering. Als je wil dat je bedrijfsprocessen beter gaan lopen, moet je zorgen voor de juiste aansluiting op de IT-inrichting. Dit begint bij het onder de loep nemen van de huidige situatie. Process mining is hiervoor het ideale hulpmiddel. Voor deze geavanceerde analysemogelijkheid gebruiken we data uit je systemen om in kaart te brengen hoe je processen lopen. Onze processpecialisten brengen inefficiëntie aan het licht of leggen onnodige stappen bloot. Met relatief weinig inspanning van jouw medewerkers creëren we het inzicht dat je nodig hebt om te kunnen verbeteren. Vervolgens gaan we samen aan de slag met het opstellen van verbeteringen en het formuleren van (sub)doelstellingen, inclusief KPI’s. Daarna is het tijd om de verbeterslag te realiseren.

Onze oplossingen

Process Mining

Wat de reden ook is om je bedrijfsprocessen te willen verbeteren, het begint met het onder de loep nemen van de huidige situatie zodat er inzicht ontstaat. Process Mining is daarbij een ideaal hulpmiddel.

Ga naar oplossing

Lean Six Sigma

Ben je ervan overtuigd dat de uitvoering van jouw bedrijfsprocessen elke dag beter kan? Wij gebruiken hiervoor Lean Six Sigma. Deze methode is gericht op het continu verbeteren en tegelijk meetbaar maken en aantoonbaar veranderen van processen.

Ga naar oplossing

Maturity Quick Scan

Onze Maturity Quick Scan biedt in een kort tijdbestek inzicht in de volwassenheid van je organisatie op het gebied van klantwaarde op de onderdelen strategie, wendbaarheid, mens & organisatie & cultuur, klant en interne focus, proces, IT en innovatie.

Ga naar oplossing

Meer efficiëntie met procesautomatisering

Automatisering is dé manier om je processen efficiënter en effectiever in te richten. Met robotic process automation (RPA) boots je menselijke taken softwarematig na. Zo werk je gestructureerd en verklein je de kans op fouten. Daarnaast houden medewerkers meer tijd over. Wil je nog een stap verder? Met business process automation (BPA) stuur je de RPA’s automatisch aan. Zo realiseer je nog meer efficiëntie. Natuurlijk zijn er tal van andere technologieën die je kunt inzetten voor procesautomatisering, zoals machine learning of artificial intelligence. Wij kennen ze allemaal en ontdekken graag samen de mogelijkheden voor jouw organisatie. Wil je een beeld krijgen van de potentie van een oplossing? Dan stellen we een proof of concept voor je op. We benutten graag onze kennis van processen én data om jou verder te helpen met procesoptimalisatie.

Continu verbeteren met de Lean-methode

Het meeste resultaat behaal je als procesverbetering een integraal onderdeel is van je bedrijfsvoering. Lean Six Sigma is dé methode om continu verbeteren de standaard te maken binnen jouw organisatie. Daarbij draait het om het meetbaar maken van processen en het aantoonbaar veranderen ervan. Het doel? Het verhogen van de klanttevredenheid enerzijds en het realiseren van betere resultaten voor de organisatie anderzijds. Medewerkers beschikken met Lean Six Sigma over een doelgerichte aanpak om concrete verbeteringen door te voeren. ilionx heeft de kennis, ervaring en expertise in huis om de methode binnen jouw organisatie te implementeren. Onze gecertificeerde Lean-experts zorgen ervoor dat alle medewerkers vertrouwd raken met de methode. Daarnaast ben je bij ons aan het juiste adres voor het volgen van trainingen, zodat je straks zelf gecertificeerde Lean-medewerkers in huis hebt. Zo beschik je over een krachtig middel om processen te verbeteren en meer resultaat te bereiken.

Wil je meer weten over hoe je processen kunt optimaliseren en je bedrijfsvoering verbeteren?

Neem contact op
Link gekopieërd