Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Realiseer businessdoelstellingen met een modern applicatielandschap

Bij het moderniseren van applicaties komt meer kijken dan een applicatie in een nieuw jasje steken of een nieuwe applicatie ontwikkelen.

Neem contact op

Applicatie modernisatie: wendbaar en flexibel met een modern applicatielandschap.

Als organisatie wil je nieuwe businesskansen creëren en benutten. Dit vraagt om wendbaarheid en flexibiliteit. Ook is het zaak om kostenefficiënt te zijn. De kans is groot dat een deel van jouw applicaties hier niet op is gebouwd. Vernieuwen of moderniseren is dan noodzaak. Wij helpen je graag bij de ontwikkeling van moderne applicaties op basis van cloud-native concepten, zodat je wendbaar en flexibel bent.

Applicatie nieuwbouw en applicatie refactoring

Voor applicatie modernisatie heb je twee opties: applicatie nieuwbouw of applicatie refactoring. Bij applicatie nieuwbouw gaan we aan de slag met het ontwikkelen van volledig nieuwe applicaties. Dit doen we bijvoorbeeld bij legacy-applicaties waarvan de limiet is bereikt. Zijn er slechts een paar aanpassingen nodig om applicaties beter te laten presteren? Dan kiezen we voor applicatie refactoring, oftewel het gedeeltelijk vervangen van de applicatie. Met het moderniseren van je applicaties bereik je een hogere schaalbaarheid. Ook stelt het je in staat om processen beter in te richten en kosten te besparen. Dit maakt je zo wendbaar als een zwaluw, zodat je snel kunt inspelen op ontwikkelingen in de markt of in rap tempo boven op nieuwe businesskansen duikt.

Realiseer businessdoelstellingen met een modern applicatielandschap

Bij het moderniseren van applicaties komt meer kijken dan een applicatie in een nieuw jasje steken of een nieuwe applicatie ontwikkelen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met je IT-landschap? En wat is de invloed op medewerkers? En op processen? Daarom kijken onze specialisten allereerst naar verbeteringen over de as van de organisatie, zoals snelheid en wendbaarheid. Daarnaast hebben we oog voor het proces waarbij we onze ruime ervaring op het gebied van DevOps en CI/CD inzetten om het beste uit jouw applicaties te halen. Natuurlijk verliezen we de kosten bij dit alles niet uit het oog, zodat je hier grip op houdt. Kortom, onze specialisten helpen jou met een toekomstbestendig applicatielandschap, zodat je businessdoelstellingen realiteit worden.

Onze oplossingen

Applicatie modernisatie kompas

Wil je je applicatielandschap moderniseren, maar ben je nog op zoek naar een passende routekaart? De workshops van het Applicatie Modernisatie Kompas (AMK) geven je richting en voorzien je van een passende applicatie modernisatie strategie.

Ga naar oplossing

Applicatie refactoring

Het is zonde om iets weg te gooien als het grotendeels nog goed functioneert. Dat geldt ook voor applicaties. Ze zijn met een bepaald doel ontwikkeld, er is goed nagedacht over de eisen en het heeft tijd en geld gekost om ze te ontwikkelen. Ondanks dat een applicatie inmiddels wat verouderd is, kan het moderniseren van de applicatie daarom effectiever zijn dan nieuwbouw.

Ga naar oplossing

Applicatie nieuwbouw

Voldoet een standaard softwarepakket of SAAS-dienst niet volledig aan je behoeften? Of zijn de vereisten voor een applicatie zo specifiek dat er geen standaardoplossing voor is? Dan is maatwerk software de oplossing. Met applicatie nieuwbouw gaan we aan de slag met het ontwikkelen van software die je volledig ondersteunt in jouw wensen en behoeften.

Ga naar oplossing
Link gekopieërd