waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Smart Industry Event 2020

Boost je business met Smart Industry!

Smart Industry staat voor slimmer produceren. Door het toepassen ervan stijgt de productiviteit, zijn nieuwe businessmodellen mogelijk en worden nieuwe markten bereikbaar. Digitalisering en robotisering spelen daarin een cruciale rol. Van verkoop, ontwerp, productie en distributie, tot en met service en onderhoud, Smart Industry biedt kansen in het hele bedrijfsproces en over de keten. Benieuwd hoe nieuwe technologieën kunnen worden toegepast in jouw bedrijf? Meld je dan meteen aan voor het Smart Industry Event 2020. Met dit jaarlijks terugkerend event kijken we, met sprekers uit de maakindustrie, naar de technologische mogelijkheden en de kansen die Smart Industry jouw bedrijf kan bieden en geven we inspirerende voorbeelden om vandaag nog aan de slag te gaan. Zo wordt innovatie toegankelijk voor ons allemaal!

Programma

12:45   Inloop – ontvangst – infomarkt

13:30   Plenaire start

–            Welkom Marius Woldberg, kwartiermaker Perron038

Perron038 is een open innovatiecentrum voor high tech maakbedrijven gelegen aan het station van Zwolle. Marius Woldberg is daar kwartiermaker en vertelt kort over het ontstaan van Perron038 en de eerste smart industry projecten die inmiddels zijn gestart.

–            Keynote “Mens en robot in symbiose”
Randall van Poelvoorde, technologie verkenner.

Randall is ervan overtuigd dat de verhouding tussen mens en machine een top 3 onderwerp is voor de 21e eeuw. Dat maakt dat we in interessante tijden leven, waarin we een aantal zaken goed moeten begrijpen.

  • Waarom is de technologische vooruitgang onvermijdelijk en zo lastig te begrijpen?
  • Wat is de verhouding tussen sensoring, rekenkracht, big data, Ai en robots?
  • Hoe kunnen we innoveren (ook in het MKB) maar tegelijk sturing geven aan het creëren van een toekomst waarin mensen en robots symbiotisch samenleven?

–           Pitches van deelnemers infomarkt

–           ‘De vier enablers van Smart Industry’
Mark Peters – Innovatieversneller Smart Industry IJssel Technologie

14:40 – 16:45 Aanvang Carrousel sessies met tussendoor een pauze  

In deze sessie komen een drietal onderwerpen aan bod, in wisselende volgorde volg je alle sessies in een kleine groep. In de sessie word je per onderwerp praktisch meegenomen in de

  • Technologische innovatie
  • Sociale Innovatie
  • Nieuwe business modellen

       1. Intelligente robots in uw Smart Factory: van de gedachte naar werkelijkheid
Eelco van Schaik – sales engineer Rolan Robotics

Traditioneel worden robots veelal ingezet in bekende, repeterende processen. De wensen en eisen om juist flexibel robots in te zetten nemen toe. Door meer intelligentie toe te voegen aan het systeem, kan worden ingespeeld op variabele input en kan worden “nagedacht” over de uit te voeren handeling. In deze sessie wordt de slimme inzet van robots besproken, we doen dit aan de hand van een voorbeeld over flexibeler en intelligenter palletiseren: een behoefte die speelt in de logistiek.

       2. Kansen en barrières bij data gedreven werken
Jorrit de Jonge – Lead Analytics Integrator, Data Driven Ambassador – ilionx

Analyseren en daadwerkelijk iets doen met de machinedata heeft voor veel industrie bedrijven zowel succes als bepaalde zorgen met zich mee gebracht. Minder scrap, minder stilstand en meer eindproducten produceren zijn voorbeelden van succes. De zorgen zitten vaak op het vlak van de werkvloer. Techniek wordt steeds meer een commodity, maar de inzichten vertalen naar de werkvloer is een stap waar veel organisatie aan moeten werken. Tijdens de carrousel geven we je twee voorbeeldcasussen binnen industriebedrijven waarbij het toepassen van data gedreven werken lastig is gebleken. Data gedreven doe je namelijk niet alleen met machines, maar ook met je mensen. We nemen je mee in de kansen en barrières van data gedreven werken om te zorgen dat je weet waar je aan begint.

       3. Slimmer onderhoud door online monitoring & predictive maintenance
Mark Peters – Innovatieversneller Smart Industry IJssel Technologie

Door een machine te voorzien van slimme sensoren kunnen we met een nauwkeurig trillingsmeting het slijtgedrag meten. Als deze sensor draadloos connected is met de cloud kunnen we vanuit een centrale database het slijtgedrag on-line monitoren en met behulp van machine learning (Artificial Intelligence) de typen problemen labelen en voorspelen wanneer de installatie faalt. Betrouwbare processen zonder ongeplande stilstanden komen daarmee binnen handbereik. We zullen dit toelichten via praktijkvoorbeelden van onder andere Rijkswaterstaat, Tata Steel, Centrient en Coca Cola.

Plenaire afsluiting

16:45  Ondernemers aan het woord over smart industry in de praktijk (kick off PRISMA project)

Onlangs zijn 4 bedrijven uit de regio (IMS, AWL, Tembo en Tolsma) gestart met een groot samenwerkingsproject op gebied van Smart Industry. Het project heeft als naam PRISMA gekregen en staat voor Prototyping, Researching and Innovating vision technology for Smart Manufacturing Applications. In deze sessie vertellen de ondernemers waarom ze in smart industry investeren en wat ze met dit project willen bereiken.

17:05  Borrel – infomarkt – netwerken

18:00  Einde

Link gekopieërd