20 juni 2019

Kennisevent: Inspectie vanuit de ruimte

Remote Sensing
Wanneer 20 juni 2019
Locatie Burgemeester J.G. Legroweg 45B, Eelde, gebouw RLS 1957 
Kosten Gratis

Kunstmatige intelligentie en satellietdata maken handhaving en beheer duurzaam en betaalbaar voor iedereen 

Ruimtelijke vraagstukken en (natuur)beheer, toezicht en handhaving vragen actuele kennis van de stand van het terrein. Satellietdata levert de informatie welke normaliter door handmatige inspecties wordt ingewonnen. Satellieten met multispectrale camera’s leveren meer beeldinformatie dan het menselijke oog kan waarnemen. 

Door het combineren van satellietdata en kunstmatige intelligentie kunnen grote oppervlaktes automatisch gemonitord worden tegen fractie van de kosten van handmatige inspecties. 

ilionx neemt je in deze kennissessie mee in de wereld van satellietdata en kunstmatige intelligentie. In samenwerking met de provincie Fryslân, the Netherlands Space Office (het ruimtevaartagentschap van de Nederlandse rijksoverheid) en DroneHub, laten we zien welke praktische toepassingen reeds gerealiseerd zijn en inspireren we je welke toepassingen jouw organisatie ondersteunen in het realiseren van haar doelstellingen. Voor deelname aan dit event is geen technische kennis vereist. Het event is voor iedereen met toezicht, handhaving en beheertaken.

Programma:  

12:30 – 13:00    Inloop met lunch 

13:00  – 13:10    Opening door Bob Platel

13:10 – 15:00     Plenaire presentaties: 

Jakko de Jong, ilionx: satellietdata verwerken en beoordelen m.b.v. machine learning.
Elise van Tilborg, the Netherlands Space Office: ontwikkeling satelliet data portaal.
Gerard Kema, Provincie Fryslan: toepassing in de praktijk.

15:30 – 17:00    Drone workshop (zelf besturen), drone exhibitie en drone simulator met borrel en netwerkmogelijkheid 

Over de locatie: De voormalige Rijksluchtvaartschool (RLS) was gevestigd in dit gebouw dat nu tot het industrieel erfgoed behoort. Waar eerder piloten hun opleiding kregen is nu plaats voor kantoren en evenementen. Het gebouw staat tegenover de terminal van Groningen Airport Eelde en is uitstekend te bereiken met het OV en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. 

Event Training icoon

Evenement

Relevante content

Ilionx logo