waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Reis naar het Noorden | PBIG bijeenkomst

Power Platform

De Power BI Gebruikersgroep krijgt eindelijk voeten aan de grond in het noorden van Nederland.

De avondsessie staat in het teken van hoe je Power BI met Power Apps en Power Automate kunt laten samenwerken. Om 17:30 ben je van harte welkom en staat er een warme maaltijd voor je klaar. Om 18:30 wordt de avond afgetrapt door Chris Woolderink van de Power BI Gebruikersgroep. Daarna volgt een korte introductie door ilionx.

PowerApps

Joost van Rossum, BI Consultant bij ilionx en Data Platform MVP, start om 18:40 en laat ons zien hoe PowerApps je kan helpen in het vakgebied van Business Intelligence en Data Warehousing. Met PowerApps kunnen we in Power BI nu ook eindelijk tweerichtingsverkeer creëren. Ideaal om in een Power BI rapport direct je forecast te kunnen vullen of om what-if analyses te maken. Daarnaast kunnen we nu ook typische lijstjes-bronnen in bijvoorbeeld Excel en CSV aanpakken. Deze zijn vaak te klein om heuse enterprise applicaties van te maken. Dit soort bronnen zijn vaak iets te flexibel of veranderlijk voor een stabiel dataproces. Door op deze data een PowerApp te genereren, blijft het dataformaat stabiel, maar kan de business wel zelf eenvoudig de lijstjes beheren.

Power Automate

Rond 19:30 is er een korte pauze. Daarna start Ynte Jan Kuindersma, Senior Technology Advisor en Developer bij BIRD Automation, zijn sessie over Power Automate. Hij laat zien hoe Power BI kan worden gecombineerd met Power Automate. “Vroeger” ook wel bekend onder de naam Flow. Hierin kun je bijvoorbeeld de Alerts in Power BI Dashboards uitbreiden met elke denkbare reactie die via de connectoren van Microsoft mogelijk worden gemaakt. Voorbeelden zijn Office 365 Mail en Agenda, SQL Server, SMS, Sharepoint, Twitter, WordPress, Planner etc. Of je kunt Power BI web datasets regelmatig updaten met een bepaalde tijdsinterval of na een bepaalde gebeurtenis in je mailbox of database. Als voorbeeld zal een streaming dataset worden geüpdatet zodra in een Azure SQL Server records opduiken die binnen 7 dagen moeten worden afgehandeld.

Rond 20:30 zullen de sessies afgelopen zijn en daarna is er de mogelijkheid om onder het genot van een drankje bij te praten met andere Power BI geïnteresseerden.

Link gekopieërd