waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Meetup: React integratie met Microsoft Services

In 2016 heeft Microsoft besloten om een aantal toonaangevende projecten om te zetten naar React en een jaar later volgde dezelfde keuze voor Microsoft Sharepoint Framework Development.

Echter is het voor ontwikkelaars vaak nog lastig om goede (up-to-date) documentatie te vinden hoe de Microsoft stack samen werkt in combinatie met React.

Deze workshop is bedoeld om de kloof tussen deze twee technologie stacks te verkleinen. We gaan eerst in op de theorie van beide producten en vervolgens brengen we deze kennis direct in praktijk door een demo van “scratch” te tonen en bespreken.

De agenda is als volgt:

18:15: Inloop Workshop met een drankje
18:30: Eerste workshop: Quering the Microsoft Graph from React.
19:10: Q&A
19:20: Pauze met een borrelhapje
19:45: Tweede workshop: Wiring up application insights with React.
20:20: Q&A
20:30: Netwerken

Eerste Workshop: Quering the Microsoft Graph from React.

We gaan met React een Microsoft Graph Api key opvragen via ADAL.js. en vervolgens ervoor zorgen dat deze zichzelf vernieuwd op het moment dat deze gaat verlopen. Tot slot halen we de gegevens op voor een gebruiker en tonen deze binnen de React applicatie. De code wordt live tijdens de demo uitgevoerd, dus het is mogelijk om via de eigen laptop mee te werken.

Tweede workshop: Wiring up Application Insights

Bij hedendaagse websites/webapplicaties zijn de “analytics” bijna net zo belangrijk als de applicaties zelf. Met dat in gedachten heeft Microsoft Azure Application Insights ontwikkeld. Application Insights zorgt ervoor dat alle “analytische data” goed toonbaar en doorzoekbaar opgeslagen/getoond worden. In deze workshop gaan we Microsoft Azure Application Insights koppelen aan React en kijken hoe we de data die verstuurd wordt kunnen aanpassen.

Collega Rodney is een full-stack ontwikkelaar die voor ilionx een teams module in React gebouwd heeft. ilionx maakt veel gebruik van Microsoft technologieën en de Azure Cloud, daarom was het voor ons een logische keuze om React te gebruiken. Deze meetup is opgezet zodat andere developers die graag met Microsoft en React willen werken een kickstart krijgen. Kortom als je geïnteresseerd bent in Microsoft (Azure) ontwikkeling met React, dan moet je deze workshop zeker niet missen.

Link gekopieërd