waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

AI, RPA en Machine Learning: de computer de baas?

AI, RPA & Machine Learning: de computer de baas? | Bron: Samenwerking Noord

Gemak dient de mens! Toepassing van kunstmatige intelligentie, robots en slimme algoritmes brengt ons een verpletterende hoeveelheid aan nieuwe mogelijkheden.

In verschillende Samenwerking Noord ledenorganisaties is dat geen verre toekomst meer, maar al de praktijk van vandaag of hooguit die van overmorgen. In een overvol programma ontdekken we de beloftes en beschouwen we de uitdagingen. Wat gaan we eigenlijk de hele dag doen als we niet meer hoeven te werken? De computer de baas?

Samenwerking Noord en ilionx

ilionx Groningen is lid van Samenwerking Noord omdat wij o.a. een bijdrage willen leveren aan kennisopbouw en -deling binnen en bij de leden van Samenwerking Noord. Ook willen wij bijdragen aan de werkgelegenheid binnen de regio. Dit doen wij al aan de hand van onze samenwerking met de hogescholen in het Noorden en ons ‘Young Professional’ programma waarbij wij afstudeerders en jong talent de kans geven om direct aan de slag te kunnen binnen het werkveld.

ilionx workshop: Haal meer waardevolle informatie uit je teksten

Vanuit ilionx willen we de wereld graag kennis laten maken met text analytics. Oftewel, hoe haal je waardevolle informatie uit tekst? Organisaties zeggen vaak dat ze enorme hoeveelheden data hebben, maar beseffen vaak niet dat ze nog vele malen meer tekst opgeslagen hebben en dat ze hier nagenoeg niks mee doen. Uit onderzoek is gebleken dat organisaties 20% data hebben en 80% tekst! Iedereen kent wel het probleem met het vinden van dat ene document waar die handige tekst in stond.

Een organisatie produceert vaak heel wat documenten en teksten met elkaar, maar hebben elke keer weer moeite om relevante documenten ‘terug’ te vinden. Daarbij ben je beperkt tot de zoekfunctionaliteit van SharePoint maar helaas doet deze zoekmachine niet aan context, oftewel: als je niet de exacte zoekwoorden in typt, krijg je niet het resultaat wat je nodig hebt.

Verschil met onze text analytics oplossing is dat deze begrijpend kan lezen. Na het ‘lezen’ en zoeken van – en in- de teksten gaat de machine relevante onderwerpen vinden. Dit doen we met Machine Learning. Zo kunnen we teksten categoriseren, meta dateren, bewaartermijnen toekennen, samenvatten maar ook een sentiment analyse doen. Wat was de toon (positief, negatief of neutraal) van het document? We kunnen ook herkennen welke documenten AVG gevoelige informatie heeft en ze eventueel ‘lakken’. De mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos….

Geïnteresseerd? Meld je aan!

Voor (medewerkers van) leden van Samenwerking Noord (en ConnectFRL) is de deelname GRATIS, voor (medewerkers van) niet-leden van Samenwerking Noord kost deelname €175 (excl. BTW).

Link gekopieërd