4 november 2019

1-daagse training ‘Data Science in de zorg’

Wanneer 4 november 2019
Locatie ilionx hoofkantoor | Hondiuslaan 46 | Utrecht
Kosten € 500,- p.p.
Spreker(s) Rien Dijkstra, Data Scientist en wetenschapper & Marjolein Bellaar, Business Consultant Healthcare

Het gebruik van data in de zorg verandert.

Steeds vaker maken we gebruik van data om ons inzicht te vergroten, processen te verbeteren en slimmere keuzes te maken. Binnen de zorg kun je daarbij denken aan ontwikkelingen rondom personalised medicine: de behandeling van een patiënt op basis van zijn of haar unieke kenmerken. Dit in tegenstelling tot ‘de gemiddelde patiënt’ die conform protocol behandeld wordt. Kortom, hoe kun je de data in je zorgorganisatie inzetten om niet alleen nu, maar ook in de toekomst, slimmere keuzes te maken?

Er komt steeds meer data beschikbaar en ook de verscheidenheid van die data wordt steeds groter. ​Dit vraagt om andere soorten verwerking en analyse van data: ​Data Science.

Data Science stelt je in staat om grote hoeveelheden, uiteenlopende soorten data te analyseren met behulp van geavanceerde wiskundige technieken. Eén van de daarbij gebruikte technieken is Machine Learning. Hierbij leren computers van data om zo onbekende structuren in de data te vinden of voorspellingen te doen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de kans op een heropname van een patiënt of het vroegtijdig detecteren van sepsis. Zodoende kun je tijdig, betere keuzes maken betreffende specifieke patiënten.

Is jouw organisatie in staat om actie te ondernemen en te veranderen op basis van nieuwe Data Science inzichten?

1-daagse training ‘Data Science in de zorg’

Deze niet-technische introductie biedt een eerste kennismaking met de zorgtoepassingen van Data Science en Machine Learning. De training gaat dieper in op wat Data Science en Machine Learning zijn. We laten zien hoe Data Science in de zorg gebruikt kan worden om de efficiëntie en kwaliteit van zorg te verbeteren. Voorkennis van Data Science en Machine Learning is niet nodig. Deze training is geschikt voor bestuur, management en medewerkers. Kortom voor iedereen die nieuwsgierig is naar nieuwe toekomstgerichte mogelijkheden. En voor iedereen die het belangrijke werk in de zorg graag slimmer wil kunnen aanpakken!

Dagprogramma:

We starten de training om 09:00u en stoppen rond 16:30u. ilionx verzorgt de laptops en lunch. Na afloop van deze dag weet je welke toepassingsmogelijkheden er voor Data Science en Machine Learning zijn binnen jouw zorgorganisatie.

Let op: om voldoende aandacht te kunnen geven aan specifieke cases en -vragen, is het aantal plaatsen beperkt. Schrijf je dus snel hieronder in.

Heb je een statistische achtergrond en wil je direct zelf aan de slag? Dan is de 2-daagse training ‘Data Science en Machine Learning’ op 11 en 12 november 2019 mogelijk interessanter voor je.  Klik dan hier.

Event Training icoon

Evenement

• In Company 1-daagse training ‘Data Science in de zorg’

Je kent inmiddels het belang van Data Science in de zorg en wilt graag je collega’s hierover inlichten. Deze training ondersteunt cultuurverandering en toekomstgericht denken en – werken. We kunnen de training aanpassen aan de specifieke wensen van jouw organisatie of afdeling. En we lichten je natuurlijk graag in over de mogelijkheden. Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Relevante content

Ilionx logo