Drempelvrije website

Hoe digitaal toegankelijk is jouw website?

Is jouw website al toegankelijk?

Is jouw website door iedereen te bezoeken, te begrijpen en ook goed te gebruiken? Oftewel, voldoe jij al aan de WCAG 2.1 richtlijnen?

Voor Nederlandse overheden (Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen) en instellingen uit de (semi-)publieke sector is het al langere tijd (wettelijk) verplicht om digitaal toegankelijk te zijn. Immers, iedereen heeft recht op informatie en daar is een toegankelijke website voor nodig.

Jouw content toegankelijk

Het aanbieden van een goede klantervaring is minstens zo belangrijk! Jouw website ‘drempel vrij’ maken biedt veel kansen voor je organisatie. Een betere customer experience voor ouderen of mensen met een beperking is er daar één van. Maar ook een hogere vindbaarheid en een groter bereik zijn goed voor jouw business. En zeg nou zelf, jij wil toch ook dat jouw content voor iedereen toegankelijk is?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLOG | Toegankelijkheid van websites: drie quick wins voor een snelle verbeterslag.

Sinds eind september 2020 moeten overheidssites toegankelijk zijn voor álle burgers en medewerkers, zoals staat beschreven in de WCAG (Web Content Accessibility Guidelines). Dit is een toegankelijkheidsstandaard voor websites en webapplicaties, zodat deze ook gemakkelijk te gebruiken zijn voor doven en blinden. Wat blijkt? Overheden voldoen op grote schaal nog niet aan deze regels. Blijkbaar is het realiseren van een laagdrempelige website makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer is een website toegankelijk? En wat kun je doen om dit te realiseren? In deze blog geef ik drie quick wins, zodat jouw website voor iedere bezoeker toegankelijk is.

Waarneembaar, begrijpelijk en robuust

Bij toegankelijkheid gaat het erom dat iedere website of applicatie altijd voor iedereen waarneembaar en begrijpelijk is. In de WCAG zijn drie niveaus vastgelegd. Niveau A is het minste wat je kunt doen, zoals de mogelijkheid om het contrast of de lettergrootte aan te passen. Niveau AA is daadwerkelijk voldoende voor bezoekers met een beperking en is ook de overheidsstandaard. In dit geval zijn webapplicaties waarneembaar, begrijpelijk en robuust. Oftewel, iedereen kan overal en op elke manier de website of applicatie goed gebruiken. Het laatste niveau, AAA, is daarom bijna onmogelijk om te halen, zonder een grote investering te doen. Een vereiste is bijvoorbeeld dat alle video’s zijn voorzien van gebarentaal.

De voordelen van toegankelijke webapps

Het loont voor iedere organisatie om de toegankelijkheid van je website te vergroten. Het volgende voorbeeld maakt dit duidelijk: een vliegtuigmaatschappij had naast hun reguliere website een aparte website gebouwd voor slechtzienden. Wat bleek? Niet alleen slechtzienden, maar ook goedziende mensen gaven de voorkeur aan de simpele website, omdat deze een stuk makkelijker in gebruik was. Dit laat zien dat eigenlijk iedere gebruiker de voorkeur geeft aan overzichtelijke en eenvoudige websites. Als je de toegankelijkheid van je website vergoot, kan dit dus een aanzienlijk positief effect hebben op de bezoekersaantallen en de bezoekduur. En wist je dat ook Google Home en Alexa een bepaald niveau van toegankelijkheid nodig hebben om een website te kunnen ‘lezen’? Toegankelijkheid kan dus een slimme investering zijn, als dit betekent dat je website of webshop ook te bezoeken is met smart speakers.

Drie quick wins

Als je de toegankelijkheid van je website wil vergroten, is het belangrijk om dit in te bouwen in de functionaliteit van de website zelf. Bespreek samen met je webbouwer hoe je ervoor zorgt dat je website voor iedereen toegankelijk is. Met deze quick wins maak je een snelle verbeterslag.

  1. Beschrijvingen bij afbeeldingen: afbeeldingen kun je eenvoudig goed ‘leesbaar’ maken. Voorzie ze van een beschrijvende tekst. Dan worden ze ook ‘zichtbaar’ voor blinden en slechtzienden doordat de screenreader die zij gebruiken de afbeelding kan waarnemen.
  2. Duidelijke foutmeldingen: formulieren invullen gaat vaak gepaard met foutmeldingen als ‘dit veld is verplicht’. Deze boodschap geeft alleen niet duidelijk aan wat er precies fout is. Ben je een veld vergeten? Of is het telefoonnummer onjuist genoteerd? Maak foutmeldingen concreet, zodat het invullen van formulieren voor iedereen eenvoudig is.
  3. Toepassing van HTML5: HTML5 helpt om de toegankelijkheid van webapps eenvoudig te vergroten. Hierin zijn namelijk nieuwe semantische elementen toegevoegd waardoor er meer informatie beschikbaar is voor screenreaders. Het apparaat ziet bijvoorbeeld welke elementen zijn bedoeld voor navigeren, waardoor de gebruiker gemakkelijker door de secties op de webpagina kan gaan.

Organisatiebrede aanpak voor meer succes

Het belang van een toegankelijke website of applicatie wordt vaak vergeten, maar iedere organisatie zou hierin zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. Zorg ervoor dat het belang van toegankelijkheid binnen de hele organisatie leeft. Iedere laag heeft er namelijk mee te maken. Vergeet bijvoorbeeld de afdeling marketing en communicatie niet. Enorme lappen tekst met ingewikkelde zinnen dragen namelijk niet bij aan toegankelijkheid, dus ook daar is een andere aanpak nodig. Webtoegankelijkheid vraagt wat extra tijd en geld, maar daardoor zijn websites en applicaties wel waarneembaar, begrijpelijk en robuust voor álle gebruikers en medewerkers. En dat is de investering zeker waard.

Wil je weten hoe het staat met de toegankelijkheid van jouw website?

Daar helpen we je graag bij. Laat je gegevens achter en vraag de GRATIS scan ‘drempel vrij’ aan. Dan laten wij jou in een uur LIVE zien op welke aspecten je snel verbetering kunt realiseren.

Ilionx logo