waar ben je naar op zoek?

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

security

Overheidsorganisaties hebben veel gegevens van burgers, bedrijven en andere organisaties, maar ook veel vertrouwelijke informatie die niet in verkeerde handen mag vallen.

neem contact op
X Achtergrond

Hoe gaan hackers eigenlijk te werk als ze gegevens stelen of systemen en netwerken plat willen leggen?

En kunnen jouw medewerkers een phishing mail wel van een echte e-mail onderscheiden? Zijn de systemen wel goed beveiligd tegen inbraken van buitenaf?

Onze ervaring op het gebied van security heeft vooral geleerd dat organisaties meer risico lopen dan ze zelf doorhebben. Overheidsorganisaties hebben veel gegevens van burgers, bedrijven en andere organisaties, maar ook veel vertrouwelijke informatie die niet in verkeerde handen mag vallen. Gegevens van de overheid zijn interessant voor boze burgers, maar ook voor criminelen, terroristen of buitenlandse inlichtingendiensten.

Red team assessment

Om te weten welke beveiligingsmaatregelen nodig zijn, is het belangrijk om eerst de risico’s in kaart te brengen. Het security-team van ilionx doet dit door te werk te gaan als een hacker. Onze ethical hackers voeren diverse stappen uit om de (informatie)beveiliging tot het uiterste te testen. De resultaten en aanbevelingen nemen zij op in een rapport, zodat jouw organisatie zich beter kan beveiligen.

Security awareness

De mens blijkt vaak een zwakke schakel op het gebied van (informatie)beveiliging. Medewerkers geven soms te makkelijk toegang tot ruimtes en systemen, gaan slordig met informatie om of hebben niet door dat een mail toch niet helemaal betrouwbaar is. Om het bewustzijn van je medewerkers te vergroten, ontwikkelen wij awareness-programma’s en campagnes op het gebied van informatiebeveiliging die zijn toegespitst op jouw organisatie en risico’s die jouw organisatie loopt. Hiermee verbeteren wij de security van jouw overheidsorganisatie.

Link gekopieërd