waar ben je naar op zoek?

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

security monitoring

Wil je meer grip krijgen op de daadwerkelijke weerbaarheid van je organisatie? Of wil je juist aantoonbaar compliant zijn maar mis je de controle?

neem contact op
X Achtergrond

Security wordt steeds complexer.

Internetcriminelen werken steeds gerichter en sneller; elke minuut lijkt er wel nieuwe malware te verschijnen. Maatregelen als antivirus, firewalls en vulnerability-scanners bieden bescherming hiertegen. Maar om écht adequaat te kunnen reageren op security-bedreigingen is vooral de samenhang tussen deze oplossingen belangrijk. Tegelijkertijd voert de overheid de druk op door middel van verscherpte wet- en regelgeving; toezichthouders en klanten vragen meer bewijslast en certificeringen.

De security-druk op IT-afdelingen neemt dus toe, en niet alleen van buiten de organisatie. Ook vanuit het management komt steeds vaker de vraag of aantoonbaar kan worden gemaakt dat de organisatie weerbaar is tegen cyberincidenten.

De enige manier om daadwerkelijk grip te krijgen is het inrichten van een Blue team dat de dagelijkse operatie vanuit technische middelen controleert. ilionx heeft een set van technologiepartners aan zich gebonden die op gemakkelijke wijze inzicht geven in:

  • actuele dreigingen op het netwerk;
  • context rondom ongewenst gedrag op het netwerk;
  • compliancy vraagstukken & rapportages;
  • correlatie tussen gebruikersgedrag en systeeminformatie;
  •  vulnerability management op web- en infra-omgevingen.
Link gekopieërd