waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

migratie Office 365

Met Office 365 bespaar je tijd, doordat je je niet langer bezig hoeft te houden met het beheren, onderhouden en migreren van Microsoft Office software.

neem contact op
X Achtergrond

Bespaar tijd met Office 365

Met Office 365 bespaar je tijd, doordat je je niet langer bezig hoeft te houden met het beheren, onderhouden en migreren van Microsoft Office software. Office 365 bestaat uit Exchange Online, Skype for Business, SharePoint Online en de vertrouwde Office WebApps, zoals Word en Excel. De volledige Office 365 suite bevindt zich volledig in de cloud, waardoor jouw medewerkers altijd en overal toegang hebben tot hun documenten. Een groot voordeel van Office 365 is de mogelijkheden die het biedt om samen te werken. Het biedt tools als Yammer, Skype for Business en Teams om met elkaar te communiceren. SharePoint en OneDrive geven jouw medewerkers de mogelijkheid om gelijktijdig samen te werken aan documenten. Doordat Office 365 in de cloud draait, heb je zelf geen infrastructuurbeheerders of technische beheerders nodig om patches en upgrades te installeren. Ook op- en afschalen gaat heel eenvoudig, waardoor je niet meer te maken hebt met ongebruikte licenties.

Migratie naar Office 365

Als jouw organisatie ook de voordelen van Office 365 wil benutten, dan zijn wij je graag van dienst bij de migratie naar Office 365. ilionx is geaccrediteerd Office 365 partner en verzorgt de volledige, veilige en afgestemde migratie. Wij maken hierbij gebruik van de door Microsoft beschikbaar gestelde tools en methodieken. Aan deze aanpak voegt ilionx echter wel de organisatie-specifieke benefits en wensen toe. Geen hit-and-run, maar een goed doordachte migratie waarbij wij optimaal gebruik maken van best-practices.

Op basis van de best practices hebben wij een aanpak ontwikkeld om een succesvolle Office 365 migratie uit te voeren. Deze aanpak is gebaseerd op de volgende stappen:

  • Gezamenlijk opstellen van een business case. Wij analyseren het huidige gebruik van de omgeving, zowel functioneel als technisch;
  • Inventarisatie van wensen rondom toekomstig gebruik en de consequenties voor enterprise mobility (mobile device management);
  • Wij maken daarna de omgeving technisch en functioneel gereed voor migratie + wij verzorgen een pilot migratie bij specifieke doelgroepen;
  • Verzorgen van on-site ondersteuning en directe communicatie met de belangrijkste stakeholders in de organisatie;
  • Wij maken de klantspecifieke wensen en risico’s integraal onderdeel van de migratie;
  • Als laatste verzorgen we een eindgebruikerstraining.

In samenspraak voegen we stappen toe of laten we stappen weg.

Adoptie van Office 365

Naast de technische migratie ondersteunt ilionx jouw organisatie ook graag bij de adoptie van de extra functionaliteiten die Office 365 biedt. Bijvoorbeeld om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden om samen te werken. Je leest hier meer over onze verandermanagement & adoptie aanpak.

Volledige digitale werkomgeving

Wij bieden je tevens de mogelijkheid om volledig over te stappen naar een digitale werkomgeving, zodat zowel de Office 365 applicaties als jouw andere applicaties op één plek beschikbaar zijn voor jouw medewerkers. Een digitale werkomgeving die tegelijk ook als intranet voor uw organisatie dient. Je leest hier meer over de nieuwe digitale werkomgeving voor Office 365 genaamd One.

Link gekopieërd