waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

microsoft dynamics 365 marketing

Succesvolle organisaties onderscheiden zich door sales- en marketingteams naadloos samen te laten werken, elk met een belangrijke rol in het verder later groeien van de business.

neem contact op
X Achtergrond

Synchroniseren van sales en marketing

Samen van prospect naar klant

Succesvolle organisaties onderscheiden zich door sales- en marketingteams naadloos samen te laten werken, elk met een belangrijke rol in het verder later groeien van de business. Dat begint bij het opbouwen van een goede relatie met je prospecten, ze volgen, ze begrijpen en ze de juiste informatie te geven op het juiste moment, zodat er een constante stroom aan kwalitatieve leads ontstaat. Dynamics 365 Marketing ondersteunt het gehele proces van prospect tot gewonnen verkoopkans.

Belangrijk hierbij is het op elkaar aansluiten van de individuele workflows van sales en marketing. En dus geen afzonderlijke silo’s meer. Hierdoor ontstaat er één versie van de werkelijkheid. De sales medewerker kan, na het doorzetten van een lead door marketing, alle klantdata en historie inzien.

Maak van leads business relaties

Persoonlijke marketing

In persoonlijke, digitale communicatie is voor veel bedrijven nog een enorme winst te behalen. Generieke marketing e-mails zijn voor de klanten van vandaag niet meer afdoende. Persoonlijke marketing is meer dan alleen de naam van de klant verwerken in e-mails.

Dynamics 365 Marketing maakt het mogelijk om geavanceerde segmenten te maken met het juiste bericht, op het juiste moment en via het juiste kanaal.

De customer journey

Het begrijpen van de reis die een klant aflegt van het voor het eerst vinden van jouw business tot aan het afnemen van jouw product of dienst is cruciaal voor het succes van de organisatie. In Dynamics 365 Marketing is de customer journey niet alleen een theoretisch concept, maar een daadwerkelijk in te richten en uit te voeren model.

Via een drag & drop editor kan de gebruiker instellen welke acties er uitgevoerd moeten worden in elke stap binnen de customer journey, zoals het aanmaken van een nieuwe lead in het systeem wanneer er gedurende een maand drie maal op een link in een toegestuurde marketing e-mail geklikt is. Of het inplannen van een terugbelverzoek voor de accountmanager van de relatie bij het downloaden van een whitepaper.

Dynamics 365 Marketing maakt het gemakkelijk om op alle gewenste interacties op te nemen in een geautomatiseerd model en hier kwalitatieve leads uit te halen.

Event management

Wat Dynamics 365 Marketing onderscheidt van veel andere marketing automation tools is de aanwezigheid van uitgebreide event management functionaliteit.

Het organiseren van evenementen is een ideale manier om binding met jouw klanten te behouden. Zowel events op locatie als webinars kunnen opgezet worden in de applicatie. De functionaliteit maakt het mogelijk om zeer gedetailleerde zaken, zoals de logistiek van jouw event, maar ook de agenda van sessies en sprekers te definiëren.

De registraties, compleet met wachtlijsten, kunnen via een event portaal of via de eigen website beheerd worden. Na afloop van een event kunnen de bedank e-mails en surveys automatisch door het systeem verstuurd worden.

AI

Kunstmatige intelligentie en machine learning worden steeds vaker toegepast door marketing teams. Dynamics 365 Marketing biedt een breed scala aan AI toepassingen. Wanneer er genoeg data in het systeem aanwezig is, kan het systeem de data gebruiken om patronen te herkennen en voorspellingen te doen.

Het systeem kan dan suggesties doen voor de beste dag en tijdstip om een bericht naar een specifieke klant te sturen, automatische lead scoring of suggesties voor segmenten.

Al met al houden marketeers hierdoor meer tijd over voor creatieve processen in plaats van bezig te moeten zijn met analytische taken.

Link gekopieërd