waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

softwareontwikkeling volgens de IDesign-methode

Zekerheid over kosten, kwaliteit en oplevering van software.

neem contact op
X Achtergrond

Wat kost een nieuwe applicatie en hoelang duurt het voordat je deze kunt gebruiken?

Dat wil je graag weten aan het begin van een ontwikkeltraject. Vaak moet je het doen met een inschatting op basis van nattevingerwerk. Het resultaat? Een opgerekt budget en een project dat na de beoogde opleveringsdatum nog láng niet klaar is. Bij ilionx ontwikkelen we een groot deel van onze software volgens de IDesign-methode. Met IDesign schetsen we een realistisch scenario van het bouwen van een applicatie en hebben we veel meer grip op het halen van de vereisten, op tijd én binnen budget.

Wat is IDesign?

Vergelijk softwareontwikkeling eens met het bouwen van een wolkenkrabber: je ontwerpt een blauwdruk, schat in of het maakbaar is, checkt de planning en de beschikbaarheid van mensen, en berekent wat de bouw gaat kosten. Met IDesign werken we samen met jou aan een blauwdruk van nieuwe software. De methode combineert systeem- en projectontwerp, waarmee we een technologie-onafhankelijke architectuur opzetten. Zo ontstaat al vrij snel een beeld van de juiste oplossing, in plaats van dat dat pas tijdens het project duidelijk wordt.

Een goed ontwerp hoeft niet veel tijd of geld te kosten, maar is wel allesbepalend voor het vervolgtraject. Een krakkemikkig fundament heeft nadelige gevolgen voor de time-to-market, kwaliteit, schaalbaarheid, het totale kostenplaatje en onderhoud. Samen met jou zetten we met IDesign een stevige basis neer voor nieuwe software; een fundament dat uitgroeit tot een volledig systeem dat schaalbaar en flexibel is.

Start Grow
Brainnet

Brainnet zet IDesign-methode succesvol in voor ontwikkelen nieuwe architectuur

lees verder
iCaptur

Van een MVP in 2019 naar gepersonaliseerde AI in 2020: revalidatieapp iCaptur doet het

lees verder

Gestructureerde en voorspelbare aanpak voor softwareontwikkeling

Onze ilionx architecture design method (XADM) is gebaseerd op IDesign en ondersteunen we met tooling en standaardcomponenten van ilionx, zoals Copper en VisioEx. We ontwikkelen de architectuur en jouw uiteindelijke oplossing op een flexibele en iteratieve manier en het project verdelen we in vijf fasen:

  1. Commercial fase. Dit is het startpunt van onze aanpak. We brengen samen jouw wensen in kaart, onderzoeken de mogelijkheden en stellen een passende roadmap op.
  2. Inception fase. In deze fase maken we de nieuwe oplossing visueel en tastbaar. We gaan aan de slag met het business design (de vereisten) en kijken of het idee überhaupt haalbaar is. Hiervoor werken we een prototype voor je uit.
  3. Elaboration fase. Na deze fase weet je exact wat de oplossing kost en staat er een systeemontwerp en projectplan. In het system design leggen we vast welke services nodig zijn om te voldoen aan het functionele ontwerp. Het project design omschrijft hoe je dit realiseert, bijvoorbeeld welke ontwikkelaars en andere specialisten wanneer en hoelang aan de oplossing werken.
  4. Construction fase. Tijd voor de daadwerkelijke bouw. We leveren je steeds een gedeelte van de oplossing op. Doordat we grip hebben op de voortgang, kosten en kwaliteit, zijn we flexibel en sturen we bij waar dat nodig is. We leveren altijd volledig (geautomatiseerd) geteste software op basis van het project design en werken volgens de CI/CD-methode.
  5. Production fase. Natuurlijk ondersteunen we ook bij de uitrol naar eindgebruikers. Waar nodig doen we kleine veranderingen of gaan we aan de slag met vervolgprojecten. Ook regelen we support en beheer voor je in en monitoren we het systeem proactief.

Succesvolle softwareprojecten

Door softwareontwikkeling aan te pakken volgens de IDesign-methode creëren we voorspelbaarheid en zekerheid als het gaat om oplevering, budget en kwaliteit. Bij ilionx zijn we ervan overtuigd dat de unieke aanpak van IDesign de toekomst is van softwareontwikkeling. Onze consultants en softwarearchitecten zijn uitgebreid getraind door de grondlegger van deze methode om jouw project op deze manier te begeleiden. Onze unieke tooling en standaardcomponenten werken als versnellers voor de applicatieontwerp en -ontwikkeling. Dat heeft geleid tot het succesvol voltooien van menig softwareproject met, voor of bij klanten.

Klaar om softwareontwikkeling aan te pakken volgens de IDesign-methode?

Neem contact op
Link gekopieërd