waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

de juiste databeveiliging

Door inzicht en transparantie klanten proactief laten zien wat je over hen weet en wat je met deze informatie doet. 

neem contact op
X Achtergrond

Identity en access management (IAM) als uitgangspunt voor veilig en transparant informatiemanagement.

Je verzamelt graag zoveel mogelijk klantgegevens, zodat je gemakkelijker en persoonlijker met klanten interacteert. De creatie van zo’n integraal klantbeeld brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Als organisatie moet je zorgen voor goed informatiebeheer en de juiste databeveiliging. Dit is cruciaal voor een goede relatie met de connected customer, net als transparant en open communiceren over de data die je bewaart én hier eenvoudig toegang toe verlenen. Wil je weten hoe je informatiebeheer en identity en access management goed inricht? Bij ilionx ben je aan het juiste adres.

Door inzicht en transparantie naar verantwoord informatiebeheer

Klanten eisen steeds meer transparantie. Welke informatie heb je als bedrijf, en wat doe je hiermee? Voor overheidsinstanties gelden al geruime tijd richtlijnen en is het verplicht om toegang te verschaffen tot klantgegevens. Ook zonder verplichting is een bepaald niveau van transparantie gewenst. Dit heeft alles te maken met klantvriendelijkheid en het centraal stellen van de klant. Goed informatiemanagement blijft echter lastig. De uitdaging is om alle informatie die je hebt, te bundelen in één overzichtelijke tool die klanten eenvoudig kunnen raadplegen. Zo kun je de klant de regie geven en proactief laten zien wat je over hem weet en wat je met deze informatie doet.

Goed informatiemanagement: hoe beheer en beheers je toegang tot gegevens binnen een organisatie?

De meest gebruikelijke manier om een klant toegang te verschaffen tot zijn data, is via een klantportaal. Maar: welke informatie plaats je hier en wat betekent dit voor jouw systemen? Als transparantie een belangrijke pijler in je beleid is, geef je de klant inzicht in alle stappen die binnen de organisatie worden genomen om hem van dienst te zijn. Met access management geef je veilig en laagdrempelig toegang en kunnen klanten eenvoudig interacteren én ingrijpen, mocht bepaalde informatie niet kloppen. We denken daarom graag met je mee over de juiste invulling van het portaal, van informatiebeveiliging tot toegangscontrole.

Met toegangscontrole en identity management veilig toegang tot klantdata

Toegangscontrole kan complex zijn. Sterke identity management is daarom van groot belang. Welke rollen en welke rechten geef je gebruikers? En wanneer is het écht veilig? Onze adviseurs kunnen je ondersteunen in dit proces. Samen bepalen we welke oplossing het beste aansluit op jouw behoefte. Van vraagstukken op het gebied van security tot applicatiebouw en implementatie: we zetten onze tanden erin!

Link gekopieërd