waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Healthcare werkplek

Om goede zorg te kunnen leveren kun je niet zonder een goede en stabiele IT infrastructuur.

neem contact op
X Achtergrond

Healthcare werkplek verdient een plek in uw IT landschap.

Het zorgproces en de IT infrastructuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hapert de infrastructuur en valt het EPD uit? Dan kan dit grote gevolgen hebben voor jouw patiënten: dossiers kunnen niet worden ingezien, operaties moeten uitgesteld worden, voorgeschreven medicatie en medische beelden kunnen niet geraadpleegd worden.

Om goede zorg te kunnen leveren kun je niet zonder een goede en stabiele IT infrastructuur. Het inrichten hiervan kent als huidige uitdagingen: verouderde software, maatwerkoplossingen en complexe systemen. Met het oog op de toekomst wens je waarschijnlijk een minder complexe omgeving waarin koppelingen met traditionele en moderne applicaties, en een goede integratie met (medische) randapparatuur gemeengoed zijn. Hierbij wil je minder afhankelijk zijn van verschillende externe systemen en een veilige registratie en -online- opslag van (patiënt)gegevens behouden. De vraag is alleen welke ICT-innovaties je het beste kunt gebruiken om dit te bereiken. ilionx geeft  graag advies: kies alleen de innovaties die je een hybride IT landschap opleveren.

Zorgwerkplek in de Cloud

Eén van deze innovaties is werken in de Cloud. ilionx heeft in samenwerking met zorgspecialisten (mensen met kennis van de zorg) de Cloud werkplek verrijkt voor het dagelijkse zorgproces. Het resultaat, de Healthcare werkplek, fungeert als virtuele centrale desktop voor de gebruiker van waaruit alle typen applicaties centraal benaderd kunnen worden. Dus zowel de Windows 10 omgeving van jouw organisatie met diverse SaaS oplossingen, maar ook de kritieke client-server applicaties met daarin de diverse patiëntgegevens. De reden dat we geen volledige Cloud integratie nastreven is het kunnen ondersteunen van de diverse legacy applicaties waar patiëntgegevens worden verzameld of bijgehouden. De zorgwerkplek wordt benaderd via private verbindingen waarbij de patiëntgegevens actief blijven binnen de zorginstelling of ziekenhuis. Mocht er ooit sprake zijn van uitval of een veiligheidslek binnen een Cloud dienst, dan merkt jouw zorgpersoneel daar niets van bij het raadplegen van patiëntgegevens. De applicatie is onverminderd exclusief beschikbaar. De computer resources voor de cloud desktop betaal je alleen als deze in gebruik zijn, want waarom zou je betalen als in de avond maar 10% van het personeel aanwezig is.

 

De zorgwerkplek wordt verrijkt met een dynamisch startscherm. Dit toont algemene informatie en besturing voor het starten van de drie typen applicaties: Windows 10, SaaS en traditionele applicaties binnen de zorginstelling zoals het ZIS/EPD. Hier worden relevante gegevens als roosters, bed- en OK-bezetting, medicatiegegevens, dossiers, telefoonnummers bijgehouden. Belangrijk is ook dat belangrijke gegevens als een reanimatiebeleid en allergieën beschikbaar blijven, maar ook mededelingen en nieuws vanuit de zorginstelling of ziekenhuis, vanuit de regio of vanuit het land. Dit biedt zorgverleners snel en goed overzicht, wat de zorg ten goede komt.

En dat is wat wij willen: ontzorgen met de beste zorg voor de patiënt als resultaat.

Ervaringen

Capri Hartrevalidatie

Zo stapt Capri Hartrevalidatie over naar een flexibele cloudwerkplek

lees verder
Link gekopieërd