waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

devOps en continuous delivery

De bestaande muren tussen het ontwikkelen van software en het beheer zijn aan het verdwijnen.

neem contact op
X Achtergrond

Bereik doelen door een combinatie van Continuous Delivery en organisatieverandering.

De bestaande muren tussen het ontwikkelen van software en het beheer zijn aan het verdwijnen. Ontwikkelaars en beheerders gaan steeds meer samenwerken om te voldoen aan de hogere kwaliteitseisen en de wens om sneller software in productie te hebben. Dit doen zij in DevOps teams. In DevOps teams werken de professionals die betrokken zijn bij het ontwikkelen van software nauw samen met de beheerders die verantwoordelijk zijn voor het beschikbaar houden van de software. Door actief met elkaar samen te werken, delen ontwikkelaars en beheerders kennis met elkaar en leren van elkaar. De samenwerking zorgt ervoor dat de processen beter op elkaar zijn afgestemd, waardoor nieuwe software sneller in beheer kan worden genomen en daarmee sneller beschikbaar is voor gebruikers. Dit is nodig in het huidige digitale tijdperk, waarbij snel en flexibel inspelen op veranderingen nodig is om te overleven.

Continuous Delivery voor versnelling

Maanden wachten totdat software beschikbaar behoort steeds meer tot de verleden tijd. Met het invoeren van Continuous Delivery zijn organisaties in staat om dagelijks en soms zelfs meerdere malen per dag in staat om nieuwe releases van software beschikbaar te maken. Dit vraagt echter wel een omslag binnen de organisatie en de ICT-tooling. Het vraagt om intensieve samenwerking tussen business, ontwikkelaars en beheer. Verregaande automatisering is nodig om te voldoen aan de kwaliteitseisen en de gewenste snelheid voor het naar productie brengen van releases. Bijvoorbeeld door het gebruik van testautomatisering.

ilionx ondersteunt jouw organisatie graag bij de implementatie van Continuous Delivery en DevOps. Wij hebben hiervoor onder andere nulmetingen beschikbaar om de kwaliteit van het bestaande proces te meten en te verbeteren. Ook als je een DevOps team wilt inhuren of professionals die in uw DevOps team aan de slag gaan, kan je bij ons terecht.

Link gekopieërd