waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

beschikken over waardevolle stuurinformatie

Inzichten opdoen uit data is niet iets wat je eenmalig wil. Je wil juist dat medewerkers in staat zijn om dit iedere dag opnieuw te doen.

neem contact op
X Achtergrond

Data reporting en visualization: neem slimmere beslissingen met een dataoplossing op maat.

Inzichten opdoen uit data is niet iets wat je eenmalig wil. Je wil juist dat medewerkers in staat zijn om dit iedere dag opnieuw te doen. Dat Business Intelligence een structureel onderdeel wordt van hun dagelijkse werkzaamheden. Met rapportages, dashboards en analyse-omgevingen geef je medewerkers de juiste tools om zelf aan de slag te gaan met data. Het resultaat? Ze beschikken over waardevolle stuurinformatie en kunnen slimmere beslissingen nemen. Dit maakt je organisatie flexibeler waardoor je binnen no-time kunt inspelen op actuele ontwikkelingen. Klop vooral bij ilionx aan voor advies en expertise, want we hebben alle kennis in huis van onder andere Microsoft Power BI, MicroStrategy, Qlik, Tableau en Grafana. Met onze ervaring helpen we jou aan de best passende dataoplossing.

Van dashboard tot analyseomgeving: altijd een passende dataoplossing

De datavaardigheden van medewerkers spelen een belangrijke rol bij het ontwerpen van een passende dataoplossing. Snappen mensen hoe je met data omgaat? En wat daarvoor nodig is? Hoe hoger het niveau van de eindgebruiker, hoe meer selfservice op het gebeid van business intelligence mogelijk is. Daarom bouwen we rapporten en dashboards op een hybride manier, samen met de eindgebruiker. We onderzoeken welke filters ze nodig hebben om te kunnen werken met de oplossing. Een andere optie is dat gebruikers beschikken over een eigen analyseomgeving. Hoe de oplossing er ook uitziet, we zorgen dat de kwaliteit van data zo hoog mogelijk is. Waar het kan, maken we al bepaalde berekeningen, zodat de gebruiker snel de informatie kan ophalen die hij nodig heeft.

KPI-dashboard voor tactische en strategische sturing

Voor tactische en strategische sturing is het fijn als je snel kunt schakelen op KPI’s. Dit realiseren we graag voor je met de DAR-methodiek: hiermee beschik je over Dashboard, Analyse en Rapportage om door je informatie te navigeren. Op het gepersonaliseerde dashboard komen alle KPI’s bij elkaar die voor de betreffende persoon van toepassing zijn. Een alarmfunctie zorgt ervoor dat de manager direct wordt gewaarschuwd als een KPI rood kleurt. Zo heeft hij snel overzicht. De analyse-laag laat zien wat de oorzaak is van de slecht scorende KPI en of het om een structureel of incidenteel probleem gaat. De rapportage vertelt vervolgens welke acties je moet ondernemen om te sturen op de KPI. Onze experts kunnen je begeleiden bij het ontwikkelen van zo’n KPI-dashboard, maar wij kunnen dit ook volledig voor je uit handen nemen.

Training in kennis en vaardigheden voor maximaal resultaat

Onze oplossingen kennen altijd een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Toch is het trainen en opleiden van medewerkers gewenst, zodat ze optimaal met de oplossing kunnen werken. Anders haal je nooit het gewenste resultaat. Eindgebruikers van dashboards en rapportages geven we training on the job. We leren ze hoe ze met de oplossing werken en hoe ze filters kunnen gebruiken. Gebruikers van een eigen analyseomgeving geven we een uitgebreide training, zodat ze weten hoe ze zelf rapporten kunnen bouwen. Door iedereen van de nodige kennis en vaardigheden te voorzien, behaal je maximaal resultaat met de voor jou op maat gemaakte dataoplossing.

Link gekopieërd