waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

data governance

Data Governance levert de garantie dat jouw informatie eenduidig en betrouwbaar is en waarde toevoegt aan de besluitvorming binnen de organisatie.

neem contact op
X Achtergrond

Maximaliseer de waarde van je data met Data Governance.

Hoe haal jij het optimale uit je data? Organisaties hebben vaak een enorme hoeveelheid aan data in huis. Aan de hand van deze data kun je interessante inzichten opdoen en beslissingen maken die je bedrijfsvoering ten goede komen. Om echt datagedreven te werken, is het belangrijk om je data goed te beheren en rekening te houden met randvoorwaarden voor de organisatie, de processen en het beleid. Data governance biedt hierbij een helpende hand.

Van data naar inzicht

Data governance verbetert de (her)bruikbaarheid, toegankelijkheid, kwaliteit, beschikbaarheid, integratie en beveiliging van data. Hierbij ligt de nadruk op de mensen, het beleid en de processen rondom de data en juist niet op de techniek.

Bij ilionx helpen we organisaties met het omzetten van data in bruikbare informatie om zo datagedreven werken mogelijk te maken. Dit doen wij onder andere door het stap voor stap inrichten van Data Governance met behulp van het DAMA DMBOK-framework. Wij ondersteunen je bij het inrichten van een datastrategie, de KPI-besturing, meta-en masterdata, datakwaliteit en data-autorisatie. Hiermee maximaliseer je de waarde die uit jouw data kan worden gehaald.

Data Governance kan binnen jouw organisatie onder andere zorgen voor:

  • Meer wendbaarheid en betere aansluiting bij de behoefte van je klant
  • Verdere procesoptimalisatie en dus kostenbesparing
  • Meer grip op de data en helpt bij het voldoen aan wet- en regelgeving
  • De eerste stap om data als asset te zien en er optimaal gebruik van te maken
Link gekopieërd