waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

datagedreven werken

De meeste overheidsorganisaties hoef je niet meer te vertellen dat je data kunt gebruiken om de dienstverlening te verbeteren, betere beslissingen te maken en kosten te besparen. Maar hoe?

neem contact op
X Achtergrond

Slimmer omgaan met data

De meeste overheidsorganisaties hoef je niet meer te vertellen dat je data kunt gebruiken om de dienstverlening te verbeteren, betere beslissingen te maken en kosten te besparen. Maar hoe maak je nu beter gebruik van bestaande data? Dat is een vraag waar overheden mee worstelen. ilionx is een specialist op het gebied van datagedreven werken en is goed bekend met zowel regionale als landelijke overheidsorganisaties. Deze kennis zetten wij in om overheden, zoals gemeenten en waterschappen, te helpen om de stap naar informatiegestuurd werken te maken.

Wij zorgen ervoor dat jouw ambtenaren via dashboards en rapportages een beter inzicht krijgen in bijvoorbeeld financiën, sociaal domein en in de status van kpi’s bij zaakafhandeling. Dit helpt om de dienstverlening bij te sturen en om gefundeerde beslissingen te nemen, die zijn gebaseerd op kloppende informatie (en niet op aannames en gevoel). Bovendien is er niet onnodig veel tijd nodig voor het verzamelen van deze informatie.

Lokale overheden hebben er belang bij dat de omgeving en het water zo schoon mogelijk blijven. Ook hebben ze er baat bij dat storingen aan installaties (van rioolwaterzuiveringsinstallaties tot parkeerautomaaten) zoveel mogelijk worden voorkomen en dat alleen onderhoud wordt uitgevoerd op het moment dat het echt nodig is. Sensoren in installaties geven al veel informatie en met de toenemende groei van Internet of Things gaat dit alleen maar toenemen. Door de informatie vanuit sensoren te combineren met bekende storings- en onderhoudsinformatie is jouw organisatie in staat om alleen onderhoud uit te voeren op het moment dat het noodzakelijk is. Hierdoor is het mogelijk om op onderhoudskosten te besparen.

Voorspelmodellen zijn niet alleen interessant voor predictive maintenance, maar ook voor besluitvorming. Een voorbeeld hiervan is de Woningvoorspeller die ilionx samen met de Gemeente Zuidhorn heeft ontwikkeld. Dit is een beslissingsondersteunende oplossing die gemeenten helpt bij het bepalen van de optimale mix van woningen bij de aanleg van nieuwe wijken op basis van de voorspelde bevolkingsgroei en -samenstelling.

De mogelijkheden van business intelligence en advanced analytics zijn oneindig. Wij bespreken graag met jou hoe jouw organisatie optimaal gebruik kan maken van de aanwezige data.

Woningvoorspeller laat gemeenten anticiperen op woningnood

Ga naar nieuws
Link gekopieërd