waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

meer waarde halen uit data

Met Data analyse haal je meer waarde uit ruwe data en til je je business naar een hoger niveau door relevante inzichten.

neem contact op
X Achtergrond

Data analyse: van ruwe data naar relevante inzichten.

Hoe haal ik inzichten uit mijn ruwe data? Is de juiste data voorhanden? En is de kwaliteit voldoende? Als expert op het gebied van data helpt ilionx bij het vinden van antwoorden op deze vragen. Het verzamelen van data is namelijk één, maar er daadwerkelijk waardevolle inzichten uit opdoen vraagt een gedegen aanpak. Binnen ilionx werken ruim tweehonderd van de duizend medewerkers met data, dus we hebben voldoende kennis en expertise in huis om jou hier goed bij te helpen. Samen bepalen we jouw eindbestemming en stippelen we de juiste reis uit om hier te komen.

Relevante inzichten uit data halen

Voor we aan de slag gaan met data, brengen we samen je behoefte in kaart. Je wil meer inzicht, maar wat is het probleem dat hieraan ten grondslag ligt? Wil je bijvoorbeeld inzicht in verkoopcijfers, zodat je beter kunt sturen om de verkoop een boost te geven? Of inzicht in uren, zodat je de capaciteit van je personeel optimaal kunt benutten? Als jouw behoefte duidelijk is, onderzoeken onze business intelligence-specialisten welke data nodig is om die inzichten te verkrijgen. Vervolgens is de vraag of die informatie voorhanden is. Via bronanalyse maken we inzichtelijk uit welke bronsystemen je data kunt halen. Bestaat de nodige data überhaupt? Zo ja, wat is de kwaliteit daarvan? Als data niet voorhanden is of van onvoldoende kwaliteit is, gaan we op zoek naar andere bronnen. Dit kan een Excel-sheet zijn waar we data handmatig uit halen, maar ook extern inkopen is een optie. We kijken graag verder dan wat voorhanden is, want zonder de juiste data ga je nooit waardevolle inzichten opdoen.

Meer waarde halen uit data

De vertaalslag van data naar output is allesbepalend om in jouw behoefte te voorzien. Samen onderzoeken we welke manier passend is voor het weergeven van de inzichten, zoals een dashboard of een rapport. Wat jouw bestemming ook is, onze data-experts zijn de gids in je reis van data naar toepasbare inzichten. Zo haal jij meer waarde uit data en til je je business naar een hoger niveau.

Link gekopieërd