waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

optimale ondersteuning van je business

Een goede aansluiting tussen IT en business is belangrijk om de mogelijkheden binnen jouw organisatie te benutten.

neem contact op
X Achtergrond

IT als business enabler voor meer organisatiesucces.

Als organisatie wil je maximaal resultaat bereiken. Daarom ben je altijd bezig met vernieuwing en verbetering: betere dienstverlening, sneller inspelen op veranderingen of meer effici├źntie realiseren. Wat je doelstelling ook is, de IT-strategie speelt hierbij een cruciale rol. Sterker nog: het kan zelfs een katalysator zijn van innovatie. Maar hoe vertaal je nu de organisatiestrategie naar een passende inrichting en optimale werking van systemen? Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van een IT-strategie, zodat IT dienstverlenend is aan je business en primaire processen. Zo maak je de weg vrij naar meer organisatiesucces.

IT-strategie: optimale ondersteuning van je business

Een goede aansluiting tussen IT en business is belangrijk om de mogelijkheden binnen jouw organisatie te benutten. De businessdoelen worden ondersteund en mogelijk gemaakt door IT. Zo draagt IT bij aan het leveren van producten en diensten of functioneert IT als business enabler. Een doordachte IT-strategie helpt om dit te realiseren. Onderdeel van deze strategie is de invulling van IT-processen die je dienstverlening ondersteunen en zorgen dat je IT-afdeling en -systemen optimaal functioneren. Daarnaast moet ook de technologie aansluiten bij de verwachtingen en wensen van jouw organisatie op gebieden als functionaliteit, beschikbaarheid, flexibiliteit en schaalbaarheid. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de architectuur en de inrichting van je applicatie-landschap. Natuurlijk hebben we ook aandacht voor de inzet van mensen voor het realiseren van de IT-strategie. De betrokken medewerkers moeten over de juiste skills beschikken voor het invullen van hun rol.

Van heldere ambitie tot concrete roadmap

Om dit te realiseren, gaan we samen aan de slag. Want jij beschikt over de kennis van jouw business terwijl wij juist alles weten van technologie, architectuur en beheer. We starten met het plaatsen van een duidelijke stip op de horizon op basis van jouw missie en visie. Het is logisch dat je niet alle technologische mogelijkheden kent. Daarom geven we in een inspiratiesessie idee├źn over de mogelijkheden voor jouw organisatie, zoals cloud, artificial intelligence, machine learning of Rapid Application Development (RAD). Zo heb je alle informatie voorhanden om een heldere ambitie te formuleren. De volgende stap is het in kaart brengen van de huidige situatie. Wat zijn je belangrijkste primaire en ondersteunende processen? Over welke applicaties beschik je? Hoe lopen je informatiestromen? Daarna brengen we de organisatiedoelstellingen, functionaliteit en techniek samen in een concrete IT-strategie. We stellen voor jou een roadmap op waarin de focus ligt op prioriteiten, volgorde en afhankelijkheden. De laatste stap is het implementeren van de strategie.

Praktische en uitvoerbare IT-strategie

Als ilionx voor jou een IT-strategie opstelt, dan is deze praktisch en uitvoerbaar. Het is belangrijk dat hij aansluit bij jouw doelen en verwachtingen. Daarom delen we onze inzichten, kennis en expertise en zorgen we dat je over de nodige handvatten beschikt om daadwerkelijk aan de slag te gaan. In de strategie draait het niet enkel om het installeren van software, maar ook om architectuur, data governance, risk en compliance, en beheerprocessen. We denken echt na over het totaalplaatje, dus hoe IT binnen jouw organisatie past en van toegevoegde waarde is. Doordat wij zowel de technische expertise in huis hebben, als kennis over organisatieprocessen en verandermanagement, kunnen we je van A tot Z ondersteunen bij het opstellen en implementeren van de IT-strategie. Zo blijft het niet bij een op papier uitgewerkte strategie, maar wordt het een aanpak die tot leven komt en je business optimaal ondersteunt.

Grip op je IT: zes uitgangspunten die outsourcing tot een succes maken

Ga naar blog
Link gekopieërd