waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

meer waarde uit data halen

API's maken integratie mogelijk en zorgen zo voor een naadloze verbinding van processen en systemen.

neem contact op
X Achtergrond

Haal meer waarde uit data met API management.

Wie aan de slag gaat met integratie, kan niet om Application Programming Interfaces (API’s) heen. Ze maken integratie mogelijk en zorgen zo voor een naadloze verbinding van processen en systemen. Sterker nog, de inzet van API’s is een voorwaarde voor soepele data-uitwisseling, een wendbaar IT-landschap en versnelling van implementaties en time-to-market. Wil jij API’s inzetten binnen jouw organisatie? Of doe je dit al en zie je door de bomen het bos niet meer? Onze integratie-specialisten staan je bij met raad en daad.

Data-uitwisseling met behulp van API’s

Een API kun je zien als de ober in een restaurant; hij geeft je bestelling door aan de keuken en serveert vervolgens wat jij hebt besteld. Een API haalt alleen geen gerecht op uit de keuken, maar data van een server. Deze gegevens worden vervolgens op een logische manier aan jou getoond. Het is natuurlijk geen doen om zelf allerlei data bij elkaar te sprokkelen vanaf verschillende plekken, net zoals je in een restaurant geen leuke avond hebt zonder ober.

Openheid, veiligheid en gebruiksgemak van API’s

API’s zijn dan ook enorm populair. Toch brengt het gebruik ervan ook risico’s met zich mee. Voor je het weet zijn er zoveel API’s in gebruik dat je geen overzicht meer hebt. Al snel zijn er meerdere API’s die hetzelfde doen of heb je geen grip meer op veiligheid. Zeker dit laatste punt mag je niet onderschatten. Bij de inzet van API’s is een goede balans nodig tussen openheid, veiligheid en gebruiksgemak. Als deze balans zoek is, heeft dat veiligheidsrisico’s tot gevolg. Een API kan zo voor hackers een aantrekkelijk doelwit zijn om de organisatie binnen te dringen en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Efficiënt en veilig API’s inzetten

Met API management zorg je ervoor dat je de voordelen van API’s benut en de risico’s minimaliseert. Dit doe je door goed na te denken over het borgen van kwaliteitsstandaarden of het instellen van gebruikerslimieten. Ook de balans tussen openheid, veiligheid en gebruiksgemak is een vast onderdeel van API management. Ben je op zoek naar specialistische kennis hierover? Klop gerust aan, want onze experts weten alles over het veilig en efficiënt inzetten van API’s.

Link gekopieërd