waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Zorgprofessional: stop met zoeken!

Vind alle werkinstructies in jouw digitale werkplek

De afgelopen twintig jaar heeft technologie de zorg radicaal veranderd. Ook onze maatschappij ziet er nu heel anders uit: babyboomers gaan massaal met pensioen en bijna de helft van de baby’s van nu wordt ouder dan honderd. Om de druk op de zorg minimaal te maken, is het belangrijk dat alle werkinstructies up-to-date zijn en iedereen snel toegang heeft tot relevante documenten. In deze blog laten we je zien hoe je dit regelt met één digitale werkplek.

Met dank aan de cloud

Eén van de belangrijkste technologische ontwikkelingen van afgelopen jaren is ongetwijfeld de opkomst van de cloud-technologie. Vroeger waren alle medewerkers voor toegang tot het bedrijfsnetwerk gebonden aan vaste computers. Nu heel gewoon dat medewerkers vanaf een externe locatie inloggen op het bedrijfsnetwerk. Dit zorgt niet alleen voor meer vrijheid, het zorgt er ook voor dat medewerkers efficiënter en beter kunnen (samen)werken.

Eén digitaal startpunt

De basis voor dit alles is een moderne werkplek die op maat wordt gemaakt voor de verschillende rollen binnen de organisatie. Dit platform biedt alle belangrijke informatie op een overzichtelijk manier aan. Het maakt niet uit of je met een laptop of met je mobiel inlogt, je krijgt altijd hetzelfde digitale startpunt te zien. Je hoeft dus niet meer minutenlang te zoeken naar het declaratieformulier. Met één muisklik of swipe heb je zo het juiste formulier te pakken. Je vult het digitaal in en vervolgens wordt het automatisch naar de juiste persoon gestuurd.

Verminder de administratieve last

Niet alleen maakt dit jouw leven een stuk makkelijker, deze moderne werkplek draagt ook bij aan het verlenen van betere zorg. Het zorgt er namelijk voor dat jij heel wat minder tijd kwijt aan jouw administratie en hierdoor meer tijd overhoudt voor jouw patiënten. Voorwaarde is natuurlijk wel dat alle tools goed worden gebruikt. Houd je onvoldoende rekening met de behoeften en digitale vaardigheden van zorgprofessionals of besteed je geen aandacht aan het introduceren van de nieuwe tools? Dan is de kans groot dat iedereen die digitale werkplek gewoon links laat liggen en op de oude manier verder werkt. Dat is uiteraard zonde van jouw investering. Denk dus altijd na over een gedegen adoptiestrategie wanneer jij aan de slag gaat met nieuwe tools.

Procedures en instructies in de palm van je hand

In deze digitale werkomgeving heb je bovendien alle informatie bij de hand waarmee je de zorg naar een hoger niveau tilt. Binnen de zorg zijn talloze protocollen en werkinstructies van kracht waar zorgprofessionals rekening mee moeten houden in hun interacties met cliënten. Als deze werkinstructies niet of slecht te vinden zijn, dan is de kans groot de medewerkers onbedoeld afwijken van de vastgelegde stappen en handelingen.

De noodzaak voor goede werkinstructies

Nederland vergrijst en dat heeft niet alleen een grote invloed op de zorgvraag, het beïnvloedt ook het aantal werkzame medewerkers binnen de sector. Binnen nu en 10 jaar gaat namelijk een hele generatie zorgverleners met pensioen. Een uitdaging, want zorginstellingen hebben nu al moeite met het werven van goed personeel. Hierdoor neemt de druk op zorgprofessionals toe en is er vaak minder ruimte voor het inwerken van nieuwe medewerkers. Verzamel in ieder geval alle werkinstructies in één makkelijk toegankelijk kenniscentrum. Daarmee zorg je ervoor dat de kwaliteit, ondanks de tijdsdruk, in jouw instelling wel geborgd blijft.

Snel op de hoogte van veranderingen

Met digitale werkinstructies maak je ook meteen een eind aan het rondsturen van verouderde documenten binnen de organisatie. Want hoe zorg je ervoor dat iedereen binnen de organisatie de juiste werkinstructie binnen handbereik houdt? Zodra een medewerker een document uitprint of lokaal bewaart, is de kans groot dat hij of zij niet meer met de juiste versie aan de gang gaat. Door alles centraal te verzamelen, maak je een einde aan dit bekende probleem. Wordt de werkinstructies aangepast? Dan krijgen alle belanghebbenden een automatische melding. Nu heeft iedereen altijd en overal de juiste versie bij de hand!

Maak een eind aan eindeloos heen-en-weer mailen

Ga maar even na hoeveel tijd jij kwijt bent met het opschonen van jouw mailbox. Iedere keer je de mailbox opent, hebt je weer twintig ongelezen e-mails. Het is echt niet uitzonderlijk om 45 mails te krijgen over één onderwerp. Door ook jouw communicatie over projecten en rondom documenten te verplaatsen naar de digitale werkplek breng jij het aantal mails aanzienlijk terug en realiseer je opnieuw tijdswinst.

Link gekopieërd