waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Online Low-Code No-Code Day 2020 groot succes

Low-Code No-Code Day

Op 6 oktober 2020 deed ilionx mee aan het event ‘Low-code No-code Day’ (van AG Connect) dat op het laatste moment een online editie werd.

Het digitale programma van Low-code No-Code Day bestond uit drie webcasts met elk hun eigen thema. De live uitzendingen waren interactief. Deelnemers konden vragen stellen via de chat, die vervolgens door de experts, waaronder Willem-Jan Kooijmans van ilionx, beantwoord werden. De online editie was, gezien de vele deelnemers en positieve reacties, een groot succes.

Snelheid en flexibiliteit

Tijdens de eerste webcast ‘Intro in No-code’ vertelde Bas Wit onder andere dat Low-code/No-code ideaal is op het moment dat een organisatie zéér flexibel en zéér snel wil inspelen op zowel de vraag vanuit de klant, als op nieuwe innovatieve ideeën vanuit de business en een veranderende markt. Hij gaf aan dat je absoluut nog niet te laat bent als je nu met je organisatie besluit gebruik te gaan maken van Low-code/No-code. Een tip die Bas ons nog mee gaf is om te starten met een Proof of Concept en je te laten begeleiden door een implementatiepartner.

Low-Code No-Code Day

“Een backend ontwikkeld in een Low-code/No-code platform, zoals Betty Blocks, gecombineerd met een eigen mega fancy frontend, leidt tot gave resultaten.”, aldus Bas. Unive.nl/veilig-wonen, samen met ilionx ontwikkeld, is hier een mooi voorbeeld van.

Belang van de business: citizen developer

In de tweede webcast ‘Expertdiscussie met 8 experts over Low-code No-code’ werden vier thema’s besproken: citizen development, nieuwe legacy, architectuur en ontwikkelmethodiek. Willem-Jan Kooijmans van het RAD team van ilionx benoemde onder andere dat een Low-code/No-code platform enorm veel waarde kan toevoegen aan de business doordat zij zelf, als Citizen Developers, mee kunnen ontwikkelen aan een applicatie. Daarnaast biedt onder andere het No-code platform van Betty Blocks Business Users de mogelijkheid om, wanneer een implementatiepartner de applicatie heeft ontwikkelt, zelf eenvoudig functies toe te kunnen toevoegen of aan te passen.

Volgens Willem-Jan is het voor een organisatie die gebruik wil maken van Low-code/No-code wel van belang om vooraf goed na te denken over zaken als UX, architectuur en security, om vervolgens snel gebruikersvriendelijke applicaties op te leveren.

Low-Code No-Code Day

Praktijkervaring: Concurrentievoordeel en ‘in control’

Tijdens de derde webcast ‘Low-code in de praktijk’ vertelde Nick Winkelman over zijn ervaringen binnen de organisatie Itho Daalderop, een trouwe klant van het RAD team van ilionx. De inzet van Betty Blocks met ilionx als IT-partner heeft er voor gezorgd dat de wildgroei en legacy overzichtelijk is geworden. Dit heeft de organisatie een flink concurrentievoordeel opgeleverd. “Een groot voordeel van een Low-code/No-code platform is dat wij als organisatie meer inzicht hebben in wat er gebouwd is. Onze partner, ilionx, bouwt het en wij hebben vervolgens de controle en kunnen meebouwen.” vertelde Nick.

Low-Code No-Code Day

De warmtepompcheck van Itho Daalderop is een mooi voorbeeld waar een Low-code/No-code applicatie voor concurrentievoordeel heeft geleid.

Link gekopieërd