waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Nieuwe updates in Microsoft Teams

updates in Microsoft Teams

Inclusief slimme handigheidjes om Teams optimaal te benutten.

Ben je benieuwd naar een aantal nieuwe mogelijkheden van Microsoft Teams deze zomer? Lees dan snel verder voor dit en meer handige tips.

Updates

1. Vergadering automatisch opnemen

Vergeet jij ook wel eens een belangrijke vergadering op te nemen? Vanaf half augustus overkomt dat je niet snel meer. Microsoft Teams heeft dan de mogelijkheid om vergaderingen automatisch op te nemen. Zo hoef je bij het openen van een meeting niet langer op de opnameknop te drukken. Nadat de eerste deelnemer zich heeft aangesloten bij de vergadering, start de opname automatisch. Bij een standaard geplande vergadering vanuit Outlook of Teams wordt de opname opgeslagen in OneDrive van de organisator. De opname van een kanaalvergadering uit Teams vind je achteraf terug op SharePoint.

De functie is straks beschikbaar in vergaderingen op de desktop-, mobiele- en webversies van Teams. Het enige wat je hoeft te doen is als organisator bij de vergaderopties van de meeting aangeven dat je deze automatisch wil opnemen (zie afbeelding).

updates in Microsoft Teams

2. Vergadering op slot zetten

Vanaf eind juli kun je een vergadering op slot zetten. Deze functionaliteit komt de veiligheid van een vergadering ten goede. Een link naar een Teams-meeting kan immers makkelijk gedeeld worden, zonder dat je hier als organisator van op de hoogte bent. Als je de vergadering op slot zet, kunnen die deelnemers niet zomaar deelnemen aan de meeting. Een andere reden om een vergadering op slot te zetten, is om mensen te stimuleren op tijd te komen. Niets is vervelender dan dat je je verhaal moet herhalen voor deelnemers die te laat komen. Het op slot zetten van de vergadering zorgt ervoor dat mensen niet meer kunnen deelnemen nadat je bent gestart.

updates in Microsoft Teams

Slimme handigheidjes

1. Persoonlijk presenteren

Presenteren via Teams kennen we allemaal, maar het is vaak wat onpersoonlijk. Je ziet de presentator minder goed, net als de andere deelnemers. Dat kan vanaf nu anders. Dankzij nieuwe geavanceerde instellingen blijft jij goed zichtbaar tijdens het presenteren en dat maakt het een stuk persoonlijker. Op de afbeelding hieronder zie je hoe dit eruit ziet.

updates in Microsoft Teams

Wil jij dit ook? Start met het delen van je presentatie zoals je dit gewend bent. Vervolgens geef je aan dat je deze wil delen in de ‘presenter mode’ (zie afbeelding).

updates in Microsoft Teams

Let er bij het maken van je presentatie op dat je rechts onderin ruimte vrijhoudt voor je eigen beeld. Zo voorkom je dat een deel van je presentatie niet goed zichtbaar is.

2. Presenteren met geluid

Heb je mooie filmpjes of animatievideo’s die je graag laat zien tijdens je presentatie? Het geluid hiervan deel je nu ook gemakkelijk. Kies wederom voor het delen van je scherm of een presentatie en zet bij het delen ‘include computer sound’ aan.

updates in Microsoft Teams

Het is ook mogelijk om het geluid aan te zetten terwijl je al aan het presenteren bent. Op onderstaande afbeelding zie je hoe je dit doet.

updates in Microsoft Teams

Let op, alle computergeluiden komen door, dus ook meldingen van binnenkomende mails et cetera. Sluit andere programma’s zoveel mogelijk af tijdens het presenteren om storende achtergrondgeluiden te voorkomen.

Wil je alles weten over Microsoft Teams? Lees hier meer of neem contact met mij op!

Link gekopieërd