waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Meer Teams-omgevingen dan collega’s

Blog wildgroei teams

“Meer Teams-omgevingen dan collega’s? Je maakt een grapje, zeker?”

Ik hoor het je denken. Maar niets is minder waar. Sinds Teams bij steeds meer bedrijven is geïmplementeerd is – logischerwijs – ook de hoeveelheid Teams enorm gegroeid. En bij veel bedrijven tot een niveau waarop je meer Teams hebt dan collega’s.  

En je kan je voorstellen, dit doet het overzicht van jouw Teams-omgevingen en waar je wat kan vinden niet ten goede. Bij ilionx noemen wij dit ‘wildgroei’. Wildgroei omdat je geen idee meer hebt hoe het ooit is begonnen, het vol zit met vertakkingen (denk bijvoorbeeld aan alle Teams met ‘test’ in de naam) maar ook omdat eigenlijk niemand weet hoe het eruit hóórt te zien. 

Vaak wordt Teams ‘gewoon even’ uitgerold, zonder na te denken over de exacte inrichting of training. Mensen gaan dus Teams gebruiken zoals zij denken dat de bedoeling is. En iedereen denkt natuurlijk weer iets anders. Je kan je voorstellen dat je niet graag de admin bent voor zo’n bos. 

Maar ja, wil je ervoor zorgen dat men echt wat heeft aan Teams in plaats van dat het vooral frustratie oproept moet er wat aan gebeuren. Zo kan je beginnen met opruimen van de bestaande Teams, een opzet maken voor documentatie en er vervolgens alles aan doen dat men Teams gaat gebruiken zoals het “hoort”. Klinkt als best een klus, maar dat hoeft niet zo te zijn. Lees in onze whitepaper hoe wij denken dat jij jouw Microsoft Teams met wildgroei kan ‘snoeien’.  

Link gekopieërd