waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Innovatie seizoen in de wereld van Microsoft Power Platform en Dynamics 365

Nu de zomertijd is ingegaan, zien wij dit als een tijd van vernieuwing en groei. Ook op het gebied van technologie staat de wereld niet stil. Zo heeft Microsoft onlangs de 2023 Release Wave 1 aangekondigd voor Dynamics 365 en Power Platform, wat betekent dat er weer veel nieuwe functies en verbeteringen zijn toegevoegd.

Deze release wave omvat verschillende verbeteringen en updates die bedrijven helpen hun processen te optimaliseren en hun klanten beter te bedienen. Voor degenen die nog niet bekend zijn met een release wave: dit is een halfjaarlijkse cloud update van Microsoft Dynamics 365 en Power Platform waarin nieuwe functies en verbeteringen worden geïntroduceerd.

Met de release van Dynamics 365 en Power Platform kunnen bedrijven zich beter aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden en hun concurrentiepositie versterken. Denk hierbij aan het elimineren van repeterend werk, zodat het werk leuker wordt, het voorspellen van toekomstige resultaten om voorop te blijven lopen en het verkrijgen van meer inzicht in je gegevens. Eén van de nieuwe functies is de verbeterde integratie met Microsoft Teams, waardoor gebruikers naadloos vanuit Dynamics 365 toegang krijgen tot Teams en direct vanuit de klant of het project kunnen samenwerken aan documenten en informatie updates, zonder tussen verschillende applicaties te hoeven schakelen. Daarnaast is er een nieuwe Power BI Connector toegevoegd, waarmee gebruikers eenvoudig rapporten en dashboards kunnen ontsluiten en bewerken.

Artificial Intelligence (AI) en ChatGPT

Ook wordt Artificial Intelligence (AI) steeds belangrijker in de Microsoft producten. AI is een verzamelnaam voor technologieën die computers in staat stellen om menselijke taken uit te voeren. Zo kunnen gebruikers geautomatiseerde workflows maken die gebruik maken van AI en machine learning, zoals het automatisch classificeren van gegevens of het identificeren van patronen en trends. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om taken te automatiseren en de efficiëntie te verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd meer inzicht krijgen in hun gegevens.

Een andere interessante ontwikkeling is de integratie van GPT-technologie (Generative Pre-trained Transformer) in Dynamics 365 en Power Platform. ChatGPT, en de achterliggende GPT technologie, is een voorbeeld van AI-technologie en één van de meest populaire features op dit gebied op dit moment. Microsoft gaat de komende jaren tot wel 10 miljard dollar investeren in het bedrijf OpenAI, de maker van onder andere GPT en ChatGPT. Deze technologie staat bekend om zijn vermogen om menselijke gesprekken te simuleren en om automatisch gegenereerde antwoorden te geven op vragen die gesteld worden in de chatfunctie. Dit maakt het een waardevol hulpmiddel voor bedrijven die willen communiceren met hun klanten op een effectieve manier. Deze nieuwe features kunnen we dan ook in de Microsoft producten terug verwachten. Met de integratie van GPT in Dynamics 365 en Power Platform kunnen gebruikers nu nog beter gebruikmaken van deze innovatieve technologie.

Aan de slag met de nieuwe Release Wave

Samenvattend biedt de nieuwe Release Wave veelbelovende nieuwe functies en verbeteringen voor gebruikers. Als je op zoek bent naar manieren om je werk makkelijker te maken en meer inzicht te krijgen in je gegevens, dan is deze Release Wave zeker iets om in de gaten te houden.

Heb jij al plannen om de nieuwe functies en verbeteringen van de nieuwe Release Wave te verkennen? Of ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die deze innovatieve technologieën bieden? Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten over hoe wij jouw organisatie kunnen helpen bij het behalen van je bedrijfsdoelen door implementatie van deze nieuwe functies en haal het maximale uit Dynamics 365 en Power Platform!

Link gekopieërd