waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx zet zich in voor JINC

JINC

Het schooljaar is lang en breed begonnen en daarmee ook onze inzet voor JINC.

Deze zomer zijn we een partnerschap aangegaan met JINC, waardoor onze collega’s nu voor de klas staan! Van Groningen tot aan Maastricht; wekelijks gaan ilionx vrijwilligers op pad om jongeren (tussen de 8 en 16 jaar) kennis en vaardigheden bij te brengen die nuttig zijn ter voorbereiding op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld sollicitatietrainingen en les in digitale vaardigheden.   

Daarnaast organiseren we bij ilionx geregeld Blikemstages. Scholieren van VMBO-klassen komen in kleine groepjes bij ons langs op kantoor om een kijkje in de keuken te nemen. Want een IT-bedrijf, wat doet die nu eigenlijk? Welke beroepen kom je daar tegen en welke opleidingen heb je daar dan voor nodig? We laten hen op speelse wijze kennis maken met diverse onderdelen binnen ons bedrijf, zoals IT-security en finance.  

JINC is actief op scholen in wijken met een sociaaleconomische achterstand, waar scholieren helaas minder kans hebben op een succesvolle loopbaan. We dragen met warmte en plezier bij aan de missie van JINC om kansenongelijkheid te bestrijden. Want een eerlijke start op de arbeidsmarkt, dat verdient wat ons betreft iedereen. Ongeacht waar je wieg staat.  

Niet alleen worden we blij van de nieuwe lessen en perspectieven voor de scholieren, ook onze collega’s vinden JINC-projecten erg inspirerend en leerzaam. Dat is iets heel anders dan bij een klant aan tafel zitten. Een greep uit de reactie van onze vrijwilligers: 

Bjorn (gaf sollicitatietraining aan klas 3): “Ik vond het heel erg leuk om te doen. Je kunt waardevolle lessen op de jongeren overbrengen, dat voelt goed. 

Anouk (gaf digitale vaardigheden training aan groep 6): “JINC heeft creatieve ideeën uitgewerkt voor de les en ik had een leuke groep kindjes die allemaal meededen. Ik zou zeker nog een keer meedoen! 

Milan en Mireille (begeleidden Bliksemstage op het hoofdkantoor): “Het is een kleine moeite voor ons om zo’n dag te organiseren, maar het kan een belangrijk verschil maken voor deze jongeren. Heel waardevol om zo enthousiasme aan te wakkeren. 

Meer lezen over deze en andere initiatieven waar ilionx zich voor inzet? Dat lees je hier. 

“Ik vond het heel erg leuk om te doen. Je kunt waardevolle lessen op de jongeren overbrengen, dat voelt goed.” 

Bjorn

JINC

“JINC heeft creatieve ideeën uitgewerkt voor de les en ik had een leuke groep kindjes die allemaal meededen. Ik zou zeker nog een keer meedoen!”

Anouk

JINC

“Het is een kleine moeite voor ons om zo’n dag te organiseren, maar het kan een belangrijk verschil maken voor deze jongeren. Heel waardevol om zo enthousiasme aan te wakkeren.” 

Milan en Mireille

Link gekopieërd