waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Healthcare expert Pim Sam

Pim Sam header

Achter elke hulpvraag zit een patiënt, dat is mijn drijfveer.

Pim Sam, manager Managed Services

Wij doen ons werk uiteindelijk voor de patiënt, daar ben ik me altijd van bewust. Van diagnoses, afspraken of kwaliteit van de zorg: het raakt me echt als daar dingen misgaan, als uitslagen te laat zijn, patiënten zich niet kunnen aanmelden omdat een zuil niet werkt of artsen niet kunnen inloggen. Dat werd enorm versterkt bij mijn vorige werkgever – een fabrikant voor medische apparatuur – en die zelfde instelling heb ik meegenomen naar ilionx healthcare. Daar geef ik leiding aan de afdelingen customer support en system engineering, zeg maar de tweede- en derdelijnssupport voor onze klanten.

Hoe breng jij voor jouw klanten eenvoud in een complexe wereld?

Wij hosten alles rondom het EPD van de zorginstellingen. Als een klant een hulpvraag inschiet, zien we dat niet als een ticket die je even oplost. We zijn ons ervan bewust dat het zorgproces ervan afhangt en het dus zorgpersoneel en/of patiënten kan raken. Veel medewerkers bij ilionx healthcare hebben zelf in de zorg gewerkt en weten precies wat de impact van onze dienstverlening is. We zien onszelf als het verlengstuk van de beheerders in de ziekenhuizen. Het belangrijkste is dat verstoringen zo snel mogelijk worden opgelost en dat artsen en patiënten zich geen zorgen hoeven te maken. Daarom monitoren we de systemen 24/7 op afstand en proberen we verstoringen zoveel mogelijk voor te zijn. Het zou nog eenvoudiger zijn als onze klanten uiteindelijk één loket hebben voor al hun ICT-vragen. Dat is wel een ambitie van mij, maar zo ver zijn we nog niet.

Behalve eenvoudiger, denk ik ook dat het altijd beter en leuker kan. Daar werk ik met mijn team aan. Het is een gemêleerde groep van 30 zeer gemotiveerde professionals die dag en nacht voor hun klanten klaarstaan. Op dit moment zijn we met elkaar bezig om de stap te zetten van zuiver functioneel naar meer productgericht werken. Daardoor ontstaat ruimte voor hun expertise-ontwikkeling en is er een nog betere focus mogelijk op kwaliteit.

Welke kernwaarde van ilionx spreekt je het meest aan: verhelderen, verbinden of vernieuwen?

Ik ben een echte verbinder. Laten weten dat wij er voor de klant zijn en hun taal spreken vind ik essentieel. Op goede momenten en minder goede momenten is het belangrijk om de verbinding te blijven opzoeken. We doen het samen als partners. Maar verbinden werkt ook intern. We hebben experts op allerlei niveaus bij ons werken. We leren van elkaar, werken veel met elkaar samen en we organiseren sessies om kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Heb je het naar je zin bij ilionx?

De diversiteit is groot en mijn werk heeft voor mij veel toegevoegde waarde. Het is mooi een bijdrage te kunnen leveren aan zorgverleners, zodat zij zich kunnen richten op wat echt belangrijk is: het verlenen van goede zorg. ilionx is een grote organisatie, maar we weten elkaar te vinden en er heerst een ontspannen sfeer binnen de diverse vestigingen. We vinden het belangrijk dat je kunt zijn wie je bent. Het is zo fijn om te werken in een hecht team waarin zowel een lach als een traan met elkaar gedeeld wordt.

Pim Sam - ilionx

“Het is mooi een bijdrage te kunnen leveren aan zorgverleners, zodat zij zich kunnen richten op wat echt belangrijk is: het verlenen van goede zorg.”

Link gekopieërd