waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Healthcare expert Floor Grootjans

Floor Grootjans ilionx

Samen werken aan procesverbetering en intelligente automatisering.

Floor Grootjans is director RPA en AI.

Mijn achtergrond ligt in accountancy en finance. Daar heb ik ook een aantal maanden in gewerkt en bij veel wat ik deed dacht ik: kan dat niet efficiënter? Dat dat kon, bleek toen ik een cursus deed op het gebied van RPA (Robotic Process Automation). Het onderwerp sprak me zo aan dat ik er verder in ben gegaan. Nu stuur ik bij ilionx de unit aan voor RPA en AI. Ons doel is het maximaal benutten van de mogelijkheden van intelligente automatisering. We werken veel samen met ilionx healthcare en denken samen met hen na over oplossingen voor ziekenhuizen en zorginstellingen.

Hoe help jij jouw klanten om slimmer te werken?

Veel werk in de zorg gaat om administratie en allerlei processen daaromheen. Daar zitten relatief veel handmatige, herhalende handelingen bij, zoals het overtypen van bloeddrukwaarden of het controleren van verwijzingen. Dat vraagt om automatisering! Bijna niemand heeft plezier in het uitvoeren van repetitieve administratieve handelingen. Daarnaast is er vaak een tekort aan medewerkers en tijd om het zorgvuldig te doen. Daarom hebben wij DIZA geïntroduceerd, onze digitale zorgassistent. DIZA is een softwarerobot en kan medewerkers ontzorgen van administratie. DIZA kan 24/7 werken zonder behoefte aan pauzes of vakantie. Naast tijdsbesparing zorgt DIZA ook voor kwaliteitsverbetering, omdat DIZA heel secuur is en geen (tik)fouten maakt. Zeker in de zorg kan een tikfoutje als een nul te veel of te weinig een grote impact hebben. Met DIZA zorgen we dus voor slimme zorg en kunnen medewerkers zich richten op werkzaamheden die daadwerkelijk waarde toevoegen: aandacht en goede zorg voor patiënten en cliënten. Inmiddels hebben we talloze robots geïmplementeerd. ilionx healthcare beheert HiX en kent de processen in de zorg erg goed, wij voegen daar het perspectief van hyperautomation aan toe. Samen vormen we een unieke en sterke combinatie, waarmee we de zorg goed kunnen bedienen.

Welke kernwaarde van ilionx spreekt je het meest aan: verhelderen, verbinden of vernieuwen?

Dat is niet moeilijk: ik stuur een team aan dat zich elke dag bezighoudt met vernieuwen. Hoe kunnen processen beter, efficiënter en slimmer? Dit doen we als bedrijf niet alleen met RPA en AI, maar ook met andere vernieuwende oplossingen, zoals workflow, rules en Smart Analytics om processen steeds verder te automatiseren en te integreren. Zo zijn we op weg naar Hyperautomation, niet toevallig één van de vijf strategische pijlers van ilionx. Ik vind het heel gaaf om daar met mijn team aan mee te werken.

Heb je het naar je zin bij ilionx?

Ik ben erg blij met het vertrouwen dat ik krijg en waardeer de vrijheid en autonomie die ik heb om de dingen op mijn manier te doen, natuurlijk wel zolang we de doelstellingen halen. We zijn nu ook flink wat collega’s aan het opleiden, onder andere tot analist en ontwikkelaar. De samenwerking met de andere vestigingen loopt goed en iedereen ziet er de voordelen van. Het levert mij heel veel kansen, mogelijkheden en plezier op.

Floor Grootjans

“Met RPA zorgen we voor slimme zorg en kunnen zorgverleners zich richten op werkzaamheden die daadwerkelijk waarde toevoegen: aandacht en goede zorg voor patiënten en cliënten.”

Link gekopieërd