waar ben je naar op zoek?

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Healthcare eXpert Dimitri Del Tin

HiX consultants

Geweldig om creatieve oplossingen te bedenken

Dimitri Del Tin, business consultant
Werkt sinds 2017 bij ilionx. Zoekt altijd naar de optimale oplossing. Vindt het leuk om bij iedereen in de keuken te kijken.

‘Als IC-verpleegkundige had ik de nodige ervaring opgedaan met het registreren van informatie over patiënten, in mappen met ruitjespapier en in verschillende kleurtjes. Veel werk, maar wat erin stond was wél bepalend voor de verdeling van budgetten voor het jaar erop. ‘Dat kan beter’, dacht ik en begon me te verdiepen in ICT, onder andere door opleidingen te volgen. Met mijn eerste project heb ik voor de intensivisten een informatiesysteem op de ICU geïmplementeerd. Daarnaast bleef ik twee dagen per week als IC verpleegkundige  werken. Toen het aantal ICT-projecten toenam, heb ik mijn uniform opgegeven en ging me fulltime bezighouden met het implementeren en beheren van EPD’s.

Lastposten

Ik werkte bij een groot ziekenhuis toen ik in contact kwam met – de voorloper van – ilionx healthcare. Eerlijk gezegd had ik de nodige vooroordelen over consultants. Die verdwenen nadat ik een dag had meegelopen en zag hoe kennis van ICT daar samenging met unieke kennis van de sector. Ik zette de stap en nu ben ik voor een groot regionaal ziekenhuis bezig met de implementatie van een hogere versie van HiX. Een megaproject waar miljoenen euro’s mee gemoeid zijn. Mijn focus ligt met name op de techniek: van de conversie van data, de koppeling van apparaten zoals infusen of printers – dat kunnen enorme lastposten zijn – tot de beschikbaarheid van servers en verbindingen. Dat leidt soms tot uitdagingen. Met de projectorganisatie zitten we in een apart gebouw zonder  goede wifi, maar we moeten wel de hele dag videobellen. Dat vreet bandbreedte. In plaats van een dure glasvezelkabel aan te leggen hebben we een tijdelijke straalverbinding opgezet. Ik vind het geweldig om samen met de klant dat soort creatieve oplossingen te bedenken.

Blijven meedenken

Een ziekenhuis is een ongelooflijk ingewikkelde omgeving en het is makkelijker om daarbinnen ICT te leren dan andersom. De consequenties van gebeurtenissen in het systeem kunnen enorm zijn, maar dat is moeilijk voorstelbaar als je er geen ervaring mee hebt. Wat is nou 10 minuten downtime? In een ziekenhuis kan dat letterlijk het verschil tussen leven en dood betekenen. Er speelt daarnaast altijd van alles in zo’n organisatie, er zijn veel mensen bij dit soort projecten betrokken en ze hebben allemaal een eigen mening en belang. Een systeem mag dan efficiënt zijn, maar daar zijn professionals niet per definitie blij mee. Als je kunt laten zien dat je hen snapt heb je al veel gewonnen. Blijven meedenken, meebewegen, voordelen laten zien en zorgen serieus nemen. Ik werk altijd op inhoud én relatie, weeg alles af en zoek naar de optimale oplossing. In brede zin, van werkafspraken tot aanpassingen in de techniek. Uiteindelijk gaat het namelijk om mensen.

Een pleeg blijft een pleeg, hè. Je kunt de mensen uit het ziekenhuis halen, maar het ziekenhuis niet uit de mensen. Dat zou ik ook niet willen. Iedereen kan een server neerzetten, maar ik weet dat ik met mijn achtergrond net iets meer kan betekenen. Dat is wat mij drijft. En dat ik daarmee bij iedereen in de keuken mag kijken, vind ik erg leuk.’

Link gekopieërd