waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Healthcare expert Dennis Bellis

Header Dennis Bellis

Meer tijd voor de patiënten.

Dennis Bellis, IT-architect
Werkt sinds 2017 bij ilionx. Houdt van complexe materie. Wil het leven van zorgverleners makkelijker maken, zodat ze meer tijd hebben voor de patiënt.

“Mijn partner werkt in de zorg en vertelde regelmatig waar ze allemaal tegenaan liepen bij het gebruik van hun systemen. Dat zette me aan het denken: kan dat niet anders? Ik werkte als systeembeheerder bij een productiebedrijf en vond het heerlijk om na te denken over manieren om zaken te verbeteren. Dat wilde ik ook wel doen voor de zorgsector. Na een oriënterend rondje bij ziekenhuizen koos ik ervoor om bij ilionx te beginnen als systeembeheerder. Na drie jaar zette ik de stap naar teamleider en ik vond het werken met het team erg leuk. Tegelijk merkte ik dat ik de techniek maar moeilijk kon loslaten en dat ik daar nog altijd veel vragen over kreeg. Dat leverde een flinke tweestrijd op, want ik maakte op zeker moment wel erg veel uren.

Wat heb je toen gedaan?

Ik ben met mijn manager gaan praten. Die zei: jouw kracht en toegevoegde waarde liggen vooral in processen en in je kennis van systemen. Toen bood hij me de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen tot architect. We hebben een profiel gemaakt, een programma samengesteld en daar ben ik momenteel mee bezig. Dat vind ik mooi aan ilionx. Ze luisteren, denken mee en regelen het. ‘Aan jou de keuze’, zei mijn manager. Ik werk nu anderhalf jaar als architect en kan er echt mijn ei in kwijt. Techniek én processen, m’n hersens laten kraken, oplossingen bedenken en daarmee zorgen dat het leven van mensen makkelijker wordt.

Hoe maak jij het leven van mensen makkelijker?

Ik kijk vooral naar de voorkant, de manier waarop bijvoorbeeld artsen of verpleegkundigen met de systemen werken. Als een arts moet inloggen, wat werkt dan eenvoudiger: een inlognaam en wachtwoord intypen of een pas op een paslezer leggen? Telkens sessies moeten heropenen of zorgen dat een sessie op een ander werkstation gewoon doorgaat? Ook als het om data gaat is er vaak winst te behalen. Zo kun je gegevens van meetapparaten opslaan in het EPD, zodat alles op één plek bij elkaar staat en een zorgverlener niet steeds van het ene naar het andere apparaat hoeft te lopen. Natuurlijk zorgen we dan dat dit op een veilige en betrouwbare manier gebeurt.

Wat voor problemen los je zoal op?

EPD’s zijn vaak traditionele systemen met een conventionele architectuur, maar er worden wel steeds nieuwe eisen aan gesteld. Denk aan de vraag naar hybride werken. Binnen de bestaande omgeving zoek ik dan naar oplossingen. Daar kan ik veel creativiteit in kwijt, want soms laat de software of de hardware bepaalde zaken niet toe of zijn applicaties en data zo opgeslagen dat het de mogelijkheden beperkt. Om te zorgen dat zo’n EPD toch meekan in de veranderingen denk ik na over manieren om systemen op een andere manier te integreren en om data anders, efficiënter of op een andere plek op te slaan. Dat kan met nieuwe hardware, door software te laten ontwikkelen of met extra servers. Als het maar tot een oplossing leidt!

Heb je het naar je zin?

Ik heb het erg naar mijn zin. Alle zorginstituten en typen zorg zijn anders, er zijn overal verschillende oplossingen nodig. De kijkjes in al die verschillende keukens maken mijn werk afwisselend en veelzijdig. Maar ik haal er vooral veel voldoening uit om te zorgen dat zorgpersoneel meer tijd krijgt voor de patiënten.”

“Ik wil het leven van zorgverleners makkelijker maken, zodat ze meer tijd hebben voor de patiënt.”

Link gekopieërd