waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Anders leren met Microsoft Learn

Leren is moeilijk. Er zijn namelijk veel verschillende manieren van leren.

Sommige personen leren door ergens naar te luisteren, anderen door het zien van zaken en sommigen weer door het lezen van boeken. Ikzelf heb gemerkt dat ik goed kan leren door te kijken naar mensen of door daadwerkelijk ergens iets mee doen. Door het werken met nieuwe technieken worden mijn creatieve en problem solving vaardigheden gebruikt om ergens meer ervaring mee op te doen.

Microsoft heeft in het verleden vele stapels boeken gedrukt met informatie om ons als IT professionals te helpen met leren. De nieuwste toevoeging hiervoor is Microsoft Learn. Hier ga ik deze post verder induiken.

Wat is Microsoft Learn?

Door de snelle tred die de techniek heeft, is het lastig om gedrukt materiaal up to date te houden. Om daar verandering in te brengen is Microsoft gestart met Learn. Dit is een online platform, welke door het gebruik van tekst, video’s en andere manieren om content te delen, IT-professionals de mogelijkheid biedt om op een leuke manier ervaring en kennis op te doen over Microsoft producten. Op dit moment richt Learn zich voornamelijk op Cloud specifieke zaken. Voor nu zit er content in het platform op het gebied van: Azure Cloud, Dynamics 365, Flow, PowerApps en Power BI. Er wordt wel gesproken om dit verder uit te breiden, echter is nog niet duidelijk op welke vlakken dit zal zijn.

Wat maakt Micosoft Learn anders?

Microsoft Learn biedt voor Azure de mogelijkheid om te werken in een sandbox omgeving. Hiermee kan je dus bijvoorbeeld een server in Azure deployen zonder daadwerkelijk toegang te hebben tot een Azure omgeving. Dit maakt het proberen van en leren heel erg laagdrempelig.

De Azure Cloud is niet langer meer Windows Only, dit zie je ook bij Microsoft Learn langskomen. Je kan bijvoorbeeld bij het aanmaken van een server wisselen tussen een Linux en Windows besturingssysteem. Om het gebruik van Learn te stimuleren heeft Microsoft een systeem met badges, trophies en archievements geïntroduceerd.

Wat vind ik ervan?

Ik heb al mogen stoeien met onder andere: Virtual Machines, CosmosDB en Serverless. Het geeft op een mooie en heldere manier de verschillende mogelijkheden weer die Microsoft aanbiedt met Azure. Dit is wat mij betreft een pluspunt aangezien het Microsoft Cloud aanbod maar blijft groeien en veranderen. Heb ik je enthousiast gemaakt en wil je het zelf ook eens proberen? Microsoft Learn is te vinden op de deze Microsoft site.

Link gekopieërd