Automatisch pauzeren van de Azure Integration Runtime - ilionx
Created with Sketch. Group 4 Group 10

Actueel Created with Sketch. Developers Blog

Automatisch pauzeren van de Azure Integration Runtime

01-04-2018

SQL Server Integration Server (SSIS) packages kunnen sinds begin dit jaar eindelijk echt in de Azure cloud draaien. Dit gebeurt door middel van een Integration Runtime (IR) die gekoppeld is aan een Azure Data Factory (ADF). Die Integration Runtime is onder water eigenlijk een Virtual Machine (VM) met daarop SSIS geïnstalleerd. Je betaalt hier dan ook puur voor het aan hebben staan van die VM. Aangezien de meeste ETL nog steeds maar één keer per dag draait is het zonde om de VM de hele dag te laten draaien.

Met behulp van PowerShell code kun je die VM op vaste tijdstippen aan- en uitzetten om zo kosten te besparen, maar je kunt het opstarten en weer pauzeren van je VM ook onderdeel van je ETL maken. Hierdoor staat de machine echt alleen aan tijdens het draaien van je ETL.

De onderstaande blog laat zien hoe je dit voor elkaar krijgt in Azure Data Factory. De oplossing werkt het beste voor omgevingen waar je één ETL job (tegelijkertijd) draait. Heb je meerdere jobs die mogelijk ook gelijktijdig draaien dan is schedulen een betere keuze.

Meer informatie is hier te vinden (Engelstalig).

Meer weten over SSIS in Azure? Binnenkort organiseert ilionx een kennis evenement en een van de sessies gaat volledig over SSIS in Azure.

 

Door: Joost van Rossum

Lees verder

Nieuws / 20-11-2018

Opinieartikel: Groot worden door klein te blijven

Page 1 Copy 3Lees verder

Blog / 16-11-2018

Blog: Hoe vergroot je de wendbaarheid van een organisatie?

Page 1 Copy 3Lees verder

Developers Blog / 14-11-2018

RefreshConf Groningen

Page 1 Copy 3Lees verder