Rik going electric ... Blog #2 - ilionx
Created with Sketch. Group 4 Group 10

Actueel Created with Sketch. Blog

Rik going electric … Blog #2

01-08-2018

Collega Rik Opdam deelt in deze blogreeks zijn ervaringen met elektrisch rijden.

De eerste maand

Inmiddels rij ik alweer 3000 kilometer en ruim een maand in de nieuwe auto. Tijd voor een update! In deze eerste maand hebben we al best wat lange ritten gereden, ook waar we meerdere keren moesten laden op een dag. Apps zijn onmisbaar bij elektrisch rijden, dus leek het me nuttig om mijn ervaringen te delen.

Je ontkomt er niet aan om een route op voorhand even te plannen. De eerste lange rit was naar Bladel, in de buurt van de Belgische grens, vanaf onze woonplaats in Friesland is dat ongeveer 275 kilometer. Volgens de altijd positief ingestelde Leaf moet ik dat halen zonder bij te laden, maar in de praktijk lukt dat niet, omdat hij snelwegen meer stroom verbruikt dan op binnenwegen. De dag ervoor heb ik de route uitgezet met Apple kaarten en met de New Motion App een snellaadstation gevonden onderweg. Het snellaadstation bevond zich helaas aan de verkeerde kant, dus moesten we nog omrijden. Tijdens de lunch was de accu weer tot 80% gevuld en konden we verder rijden. Op de bestemming was de accu nog 24% vol, maar gelukkig konden we daar met enige moeite een laadpaal vinden. Ook daar bood de New Motion app uitkomst. Helaas hebben sommige eigenaren de persoonlijke laadpaal als publiek aangemeld, zodat je ineens voor een woonhuis staat als je denkt dat je daar kunt laden. Op de terugweg moesten we wat langer snelladen omdat de accu bij vertrek nog maar op 64% stond. Al met al kostte dat 3 kwartier extra.

Nissan App

De tweede lange rit was naar Spijkenisse. Inmiddels heb ik de encyclopedie die bij de Leaf is geleverd doorgespit en ben een stuk wijzer geworden. Nissan heeft een app waarbij je de actuele status van je auto kunt opvragen en waarmee je je route met eventuele laadstops kunt plannen. Hij berekent dan zelf de ideale route met laadstops:

Met deze app kun je meteen de route naar de auto sturen zodat je de route kunt rijden. Een andere functie die ik veel gebruik is de huidige status van de batterij. Met name met laden is dat erg handig:

Het systeem van de auto houdt ook een logboek bij, die ook opgevraagd kan worden met de app. Hierop kun je je laad -en rij statestieken opvragen:

Je kunt zien dat het verbruik nog al varieert. Woon- werk verkeer is deels snelweg en deels binnenweg en dan rij ik meestal gewoon 120 met de airco aan. Op lange stukken rij ik zuiniger.

Een andere handige manier om lange afstanden te plannen is met de Fastned app. Gezien de dichtheid van deze laadstations kom je overal en kun je altijd geschikt rijden. Als voorbeeld de rit naar Bladel. Stel dat ik met 100% vertrek dan is de route als volgt:

Je ziet dat hij 2 laadstops adviseert, om met een redelijk volle accu aan te komen. Deze functionaliteit mis ik nog bij de New Motion App.

LeafSpy

Als data specialist wil je zoveel mogelijk weten over je auto. Met de Leafspy App krijg je via een ODB2 connector inzicht in allerlei informatie over je Leaf. Zo kun je zien wat de conditie van je accu is, hoeveel power er echt nog in zit en wat de temperatuur is van je accu. Deze kan namelijk behoorlijk oplopen als je veel snellaad stops hebt.

Niet nieuw, maar wel leuk is de Apple Car Play functionaliteit van de boordcomputer. Het voorlezen van apps is nog niet echt doorontwikkeld, maar Spotify en Apple kaarten werkt erg goed. Helaas mis ik hier nog een goede laadpaal app, hopelijk komt die nog.

Bedankt voor het lezen. Volgende keer meer over laadpassen en kosten….

Meer lezen van deze blogreeks?

Rik going electric … Blog #1

Lees verder

Nieuws / 20-11-2018

Opinieartikel: Groot worden door klein te blijven

Page 1 Copy 3Lees verder

Blog / 16-11-2018

Blog: Hoe vergroot je de wendbaarheid van een organisatie?

Page 1 Copy 3Lees verder

Developers Blog / 14-11-2018

RefreshConf Groningen

Page 1 Copy 3Lees verder