Rik going electric ... Blog #1 - ilionx
Created with Sketch. Group 4 Group 10

Actueel Created with Sketch. Blog

Rik going electric … Blog #1

06-07-2018

Collega Rik Opdam deelt in deze blogreeks zijn ervaringen met elektrisch rijden.

Inmiddels rijdt hij nu al een week in zijn nieuwe auto. Tijd dus voor zijn eerste ervaringen!

Daar is ie dan!

Na dik 7 maanden wachten, is de auto eindelijk afgeleverd! Het schijnt dat ik de eerste volledig elektrische lease- rijder van ilionx mag zijn, dus heb ik besloten om een blog bij te houden met mijn ervaringen.

Nee, geen lege accu, maar de auto werd keurig afgeleverd door de dealer met een volle accu..

Voorafgaand aan het bestellen van de auto had ik me verdiept in elektrisch rijden en had me, zoals velen, verheugd op een Tesla model 3. Omdat de levertijd maar bleef oplopen heb ik me verdiept in alternatieven. Dat waren destijds de e-Golf, Hyundai Ionic of de Leaf. Naast een redelijke range gaf de doorslag dat deze auto volledig elektrisch is ontwikkeld en geen aangepaste elektrische auto is. Daarnaast heeft Nissan jaren lang ervaring met het maken van elektrische auto’s. Het enige nadeel is dat ik er geen proefrit in kon maken. Gelukkig kon ik wel in een demo-auto zitten, die was uit Japan overgekomen. Dat gaf een goede indruk.

De eerste kilometers zitten erop. ​

Het rijdt fantastisch! Erg snel en erg stil, accelereert als een raket en doordat de accu’s in de bodemplaat verwerkt zijn ligt het zwaartepunt erg laag en stuurt het als een kart. Dit weekend gaan we gewapend met 4 laadpaal-apps en 3 laadpassen naar Brabant en moeten we voor het eerst onderweg snelladen, ik ben benieuwd hoe dat gaat. Tot nu toe valt het allemaal erg mee! Morgen eerst naar Stavoren voor ons personeelsuitje.

Tot de volgende keer!

 

Lees verder

Nieuws / 14-01-2019

ilionx ontwikkelt voor Meerstad gebruiksvriendelijke website

Page 1 Copy 3Lees verder

Nieuws / 08-01-2019

Save the date: Zorg & ICT 2019

Page 1 Copy 3Lees verder

Nieuws / 24-12-2018

ilionx ontwikkelt voor Petplan Nederland online adviestool voor dieren zorgverzekeringen

Page 1 Copy 3Lees verder