Blog: De relevantie van Resource Management bij Professionele Service Organisaties - ilionx
Created with Sketch. Group 4 Group 10

Actueel Created with Sketch. Blog

Blog: De relevantie van Resource Management bij Professionele Service Organisaties

23-10-2018

Binnen Professionele Service Organisaties zijn de medewerkers het voornaamste kapitaal.

Om te zorgen dat zij optimaal bijdragen aan de doelen van de organisatie, dienen zij dan ook op de juiste kernkwaliteiten ingezet te worden. Dit gebeurt door de vraag naar dienstverlening te matchen met de juiste competenties, zodat uw medewerkers de werkzaamheden uit kunnen voeren waar zij het beste in zijn. Het juist inzetten van medewerkers begint bij het vastleggen en onderhouden van competenties, afdelingen en/of locaties waar een medewerker ingezet kan worden.

Inzetten van medewerkers

Door de verschillende projecten bij klanten, heb ik mee mogen kijken hoe hun medewerkers worden ingezet op opdrachten en projecten. Vaak worden medewerkers ingezet op basis van ‘wie kent wie’. Intern is er namelijk veelal bekend welke collega’s benaderd of ingezet kunnen worden en voor welke opdrachten. Binnen kleinere professionele organisaties is dit redelijk te over zien en voldoet deze methode. Wanneer deze organisaties in de volgende fase komen en groter worden, ontstaan er knelpunten: enerzijds wordt de druk bij een kleine groep medewerkers te groot en anderzijds worden andere medewerkers niet op tijd gevonden, waardoor bij deze groep onderbezetting ontstaat. Daarbij laat de persoonlijke doorontwikkeling van medewerkers, met behulp van praktijkervaring, al snel te wensen over. Opportunity’s worden verloren, omdat onduidelijk is welke actuele vaardigheden op dat moment beschikbaar zijn.

De kansen

Technologie biedt de mogelijkheid om bovengenoemde knelpunten van resource management weg te nemen. Wanneer het Resource Managementsysteem bovenstaande speerpunten onderschrijft, maakt dit het voor uw organisatie mogelijk om:

Daarnaast wordt door het professionaliseren van resource management, de medewerkers’ tevredenheid positief beïnvloedt. Wie wordt er immers niet vrolijk van om dat te doen waar je krachten liggen en wat je leuk vindt?

Hoe nu verder?

Benieuwd hoe ilionx kan helpen om uw resource management verder te professionaliseren en grip te krijgen op vraag en aanbod? Op donderdag 8 november organiseren wij het Professional Services Automation event. Hier zullen wij u vertellen over de Unit4 PSA Suite: de innovatieve sector oplossing die met actuele inzichten bijdraagt aan de verbetering van operationele en gezonde financiële bedrijfsvoering. U kunt zich hier inschrijven.

Liever nog even verder lezen? Dat kan natuurlijk ook, klik dan hier en neem vrijblijvend contact met ons op.

Munesh Kesharie
Lead Consultant

Lees verder

Nieuws / 20-11-2018

Opinieartikel: Groot worden door klein te blijven

Page 1 Copy 3Lees verder

Blog / 16-11-2018

Blog: Hoe vergroot je de wendbaarheid van een organisatie?

Page 1 Copy 3Lees verder

Developers Blog / 14-11-2018

RefreshConf Groningen

Page 1 Copy 3Lees verder